fbpx

dm – A dm 75 raklapnyi pelenkával segíti a rászoruló kisgyermekes családokat

dm – A dm 75 raklapnyi pelenkával segíti a rászoruló kisgyermekes családokat

A dm drogéria raktárából idén is három kamion szállította el azt a 75 raklapnyi, összesen 6500 csomag pelenkát, amit a Katolikus Karitász segítségével 260 rászoruló kisgyermekes családhoz juttatnak el.

A drogéria tizennégy éve kezdte meg Együtt a babákért programját, amelynek célja, hogy a 260 dm üzlet jelképes keresztülői szerepet vállal egy-egy nehéz helyzetben lévő kisgyermekes családnál, és fél évre elegendő pelenkamennyiséggel könnyít a családok anyagi terhein. Ez a jelen gazdasági helyzetben jelentős megtakarítás a családoknak, amit ezúttal másra, életminőségük javítására fordíthatnak.

A családok kiválasztásában a kezdetektől fogva a drogéria partnere a Katolikus Karitász, akik országos hálózatként jelen vannak az érintett családok mindennapjaiban, és el tudják juttatni hozzájuk a csomagokat.

A három kamion 75 raklappal, összesen 6500 csomag pelenkával a platóján érkezett meg a humanitárius szervezet székesfehérvári raktárába, ahonnan azonnal megkezdődött a regionális központokba való szétosztás. A szervezet helyi képviselői pedig eljuttatják azokat a támogatásban részesülő családokhoz. Zagyva Richárd, az országos központ vezetőhelyettese elmondta, hogy a hátrányos helyzet alatt nem csak a mélyszegénységben élőket értik. Az életben bármikor történhet egy olyan tragédia, vagy egy nem várt esemény, ami miatt az ember segítségre szorul. Egy családtag elvesztése, vagy esetleg ikergyermek születése is hirtelen megnövelheti az anyagi kiadásokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!