fbpx

dm – 50 milliós adománnyal támogat rászoruló családokat a dm

dm – 50 milliós adománnyal támogat rászoruló családokat a dm

A dm évek óta támogatja a rászoruló társadalmi csoportokat, családokat és gyerekeket. Az aktuális társadalmi kihívásokra reagálva, a kezdetektől fogva segítik a hazánkba érkező ukrajnai menekült családok ellátását is, a nyártól őszig tartó időszakban pedig országos segélyszervezetek integrációs projektjeit karolja fel a drogéria. Az 50 millió forintos támogatási keretből a menekült és hazai rászoruló családok nyári kikapcsolódását, egészségmegőrzését, illetve egy menekültszállás felújítását finanszírozza a vállalat.

A családok és gyermekek támogatása a dm társadalmi felelősségvállalási programjainak kiemelt területe, országos segélyszervezetekkel működik együtt a kezdeményezések megvalósításában. A cég évről évre 260 családot segít egy évre elegendő pelenkamennyiséggel, továbbá higiéniai termékek átadásával igyekeznek könnyíteni év közben a rászoruló emberek terhein több civil szervezettel együtt dolgozva. A vállalat az aktuális társadalmi kihívásokra is rugalmasan reagál, a menekült családokat a tavaszi időszakban elsősorban higiéniai, tisztálkodási, valamint babaápolási termékekkel segítették, a nyári időszakban a segélyszervezetekkel együttműködve a hazánkban hosszabb ideig tartózkodó családok integrációjára fókuszáló kezdeményezéseket támogatnak.

A Katolikus Karitász a kezdetektől segíti a hazánkba érkező ukrajnai menekülteket. A budapesti integrációs központban már 400, hazánkban letelepedni kívánó családot támogat a segélyszervezet, nyáron a dm adományának köszönhetően Balatonakaliban menekült és rászoruló hazai gyermekeket együtt nyaraltatnak. A táborban kézműves programok, hajókázás, tihanyi kirándulás, sümegi várjáték és balatoni strandolás várja a kicsiket és nagyokat, remélve, hogy minél több új barátság születik majd. Ezek kulcsfontosságúak lesznek ősszel, mivel a gyerekek már Magyarországon kezdik majd a tanévet. A támogatásnak köszönhetően 300 menekült gyermek iskolakezdési terheit csökkenti továbbá a Karitász felszereléssel és utalvánnyal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves integrációs programot indít a hosszú távon itt maradó ukrán családok beilleszkedésének elősegítésére. A programban résztvevő 150 családot az ország számos településén helyezi el a karitatív szervezet. Az ukrán anyanyelvű felnőttek és gyermekek egy év alatt megtanulnak magyarul, a gyerekek óvodában, iskolában kezdik a tanévet, a felnőttek segítséget kapnak a munkakereséshez. A cél, hogy egy év után képesek legyenek önmagukról gondoskodni, és ehhez megfelelő jövedelemmel is rendelkezzenek. A dm támogatásával valamennyi, az integrációs programban résztvevő család egy évre elegendő vitamincsomagot kap, az egészségük megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez. A gyermekeknek és felnőtteknek szóló csomagokat a folyamatos ellátás érdekében havi adagokban bocsátja a családok rendelkezésre a Máltai Szeretetszolgálat.

Budapesten, Kőbányán, a Maglódi utcában a helyi önkormányzattal együttműködésben 2014 óta tevékenykedik a Baptista Szolgáltató Centrum, ahol rendszeresen több száz szegény ember jut meleg ételhez, a programnak köszönhetően rászorult segít rászorultat. Az összefogás eredményeként a legjobban nélkülözők egyéni esetkezelése, szociális ügyeinek intézése is megvalósul. A példaértékű központot az ukrajnai háború a közelmúltban újabb kihívás elé állította, amelynek igyekezett megfelelni. Egy tetőfelújításra szoruló épületrészben 30 menekült számára sikerült biztosítani a lakhatási feltételeket, a segélyszervezet munkatársai igyekeznek a nálunk tartózkodók mindennapi életét háztartási eszközök beszerzésével megkönnyíteni, amíg sorsuk rendeződik. A felújítást és az épületek felszerelését a dm támogatásából valósítják meg. A távolabbi elképzelés az, hogy miután a menekültek hazatérhetnek hazájukba, a jelenleg menekültszállóként működő ingatlant a hazai hajléktalanellátás érdekében hasznosítja majd a Baptista Szeretetszolgálat.

A dm a Budapest Bike Maffia nyári „Nekünk a Balaton” kezdeményezésébe is beszállt, a szervezet rászoruló embereknek, köztük ukrán menekült családoknak adja vissza a nyaralás élményét, így méltó feltöltődéshez juthatnak olyanok, akik nem nyaralnak, vagy nagyon régen volt csak részük ebben. A szervezet családok átmeneti otthonába, hajléktalanszállókra is elviszi a nyári feltöltődés hangulatát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!