A Coca-Cola Magyarország újabb mérföldkőhöz érkezett a Hulladékmentes Világ felé vezető úton: a vállalat a 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát az innovatív KeelClip™ technológiával 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli.

A KeelClip™ technológia zsugorfólia helyett egy erős kartonpapír tető segítségével fogja össze a 4-es és 6-os kiszerelésben értékesített alumíniumdobozokat. A borítás újrahasznosítható kartonpapírból készül, amit a fogyasztók praktikusan és könnyen tudnak használni. A több mint 800 millió forintos beruházással a vállalat Magyarországon éves szinten közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását.

A Coca-Cola Magyarország elkötelezett amellett, hogy minden csomagolásnak van értéke az elsődleges felhasználást követően is: annak érdekében, hogy az alapanyagok minél hosszabb ideig a körforgás részei maradjanak, elengedhetetlen azok szelektív gyűjtése és újrahasznosítása – ez minden csomagolás, így a KeelClip™ esetében is nagyon fontos. Az elmúlt esztendők innovációs tevékenységének köszönhetően a Coca-Cola Magyarországon forgalmazott italcsomagolásai, ahogy a most bevezetésre kerülő kartoncsomagolás is, 100 százalékban újrahasznosíthatók. A vállalat fenntarthatósági vállalásai között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100%-ának megfelelő mennyiséget gyűjtenek be és hasznosítanak újra, emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik.

A KeelClip™ csomagoláshoz felhasznált 100 százalékban újrahasznosítható kartonpapír alapanyaga fenntartható, felelős erdőgazdaságból származik és FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy a forgalmazott termékek megfelelnek a környezetileg és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek.

A Coca-Cola HBC csoport 15 millió euró értékű befektetésével az Európai Unióhoz tartozó minden piacán, a The Coca-Cola Company márkáin bevezetett KeelClip™ csomagolási innovációval hozzávetőlegesen évente 2000 tonnával csökken a műanyagfelhasználás vállalatcsoport szinten.