fbpx

Coca-Cola – Viszlát Testébresztő program, hello Hulladékmentes Világ!

Coca-Cola – Viszlát Testébresztő program, hello Hulladékmentes Világ!

2018. december 31-ével a Coca-Cola Magyarország elbúcsúzott Testébresztő programjától. A 2005-ben indított kezdeményezés hazánk egyik legelső olyan CSR programja ​volt, amely az aktív, egészséges életmód és az energiaegyensúly fontosságára hívta fel a figyelmet. A program elsődleges célja a rendszeres testmozgás, az aktív, sportban gazdag életmód népszerűsítése volt, amellyel számos sikert értek el. A program során 3 millió embert mozgattak meg több mint 570 szabadidősport-rendezvényen.

2019-től a vállalat nagy hangsúlyt fektet bolygónk védelmére. A The Coca‑Cola Company tavaly januárban hirdette meg a Hulladékmentes Világ (World Without Waste) névre hallgató globális vállalását, amely szerint a cég a felhasznált csomagolóanyagok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjt vissza, továbbá 50 százalékra növeli műanyag palackjai újrahasznosított alapanyag tartalmát 2030-ig.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a The Coca-Cola Company-vel együtt kiemelt feladatának tartja és többféle eszközzel támogatja a csomagolási hulladékok keletkezésének visszaszorítását, illetve azok minél nagyobb arányú újrahasznosítását. PET palackjaik 100%-ban újrahasznosíthatóak, az elmúlt esztendők fejlesztéseinek köszönhetően pedig ma már 15 százalékkal kevesebb műanyagra van szükség egy palack előállításához, mint 2010-ben. Mindezeken felül folyamatosan növelik az italcsomagolásokhoz felhasznált újrahasznosított műanyag mennyiségét is, melynek aránya ma már átlagosan 20 százalék. A vállalat fenntarthatósági stratégiája szerint 2020-ig összességében legalább 20 százalékkal csökken majd a palackok átlagsúlya 2010-hez képest. Ezen felül a palackjaik gyártásához felhasznált újrahasznosított műanyag mennyiségét is szeretnék megduplázni: a tervek szerint 2020-ra 40 százalékra nő a jelenlegi 20 százalékos arány.

 Az elkövetkező években az elhízás elleni küzdelem, a Coca-Cola termékek cukortartalmának csökkentése, a környezetvédelem, valamint a munkanélküliség kérdése fog kiemelt szerepet játszani a két vállalat életében.

Bővebb információ: https://hu.coca-colahellenic.com/hu/fenntarthatóság/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!