fbpx

Coca-Cola – Papírpalackot fejleszt a Coca-Cola

Coca-Cola – Papírpalackot fejleszt a Coca-Cola

100% papír, 100% újrahasznosított anyagok – ezen dolgozik a Coca-Cola vállalat, hogy megvalósuljon a Hulladékmentes Világ. A célok elérése érdekében a Paboco startup céggel közösen megalkották az első papírpalack-prototípust.

Képzelj el egy olyan jövőt, ahol minden egyes előállított és eladott csomagolást felhasználás után összegyűjtenek és újrahasznosítanak – vagyis a Hulladékmentes Világot. A Coca-Cola ezt tűzte ki célul: arra törekszik, hogy 2030-ig minden egyes eladott palackja vagy fémdoboza után összegyűjtsön és újrahasznosítson egyet, ezzel is jelentősen csökkentve az új, nem újrahasznosított csomagolóanyagok használatát, miközben csak 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagokkal dolgozik.

Mindehhez folyamatos innovációs beruházásokra, a különböző technológiák feltárására, illetve partnerségekre, együttműködésekre van szükség: jelen esetben a papírpalack adta lehetőségeket legalaposabban vizsgáló Paboco vállalkozáshoz fordultak.

A dán Paboco tavaly indult innovációs közössége, a Paboco Pioneer Community – melynek a Coca-Cola az egyik alapító tagja – azon dolgozik, hogy a világon elsőként olyan, teljesen bioalapú és újrahasznosítható papírpalackot hozzon létre, ami üdítők, szépségápolási cikkek és más mindennapos fogyasztói termékek csomagolásaként is szolgálhat. Az újrahasznosítható papírpalack prototípusa már elkészült, de tökéletes megvalósításáig további fejlesztésekre van szükség, mert az első generációs palack még mindig tartalmaz valamennyi műanyagot.

Papírpalack a Coca-Colától és a Pabocótól
Iratkozzon fel hírlevelünkre!