fbpx

Coca-Cola – Fogyatékossággal élő fiataloknak és középiskolás lányoknak is segít a Coca-Cola

Coca-Cola – Fogyatékossággal élő fiataloknak és középiskolás lányoknak is segít a Coca-Cola

Idén tavasztól két új célcsoporttal bővül a Coca-Cola Magyarország fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő #énjövőm programja. A Jamba Alapítvánnyal és a Nők a Tudományban Egyesülettel közösen már fogyatékossággal élő fiataloknak és középiskolás lányoknak is szerveznek pályaválasztásra és munkaerőpiaci készségek fejlesztésére fókuszáló workshopokat.

Míg a McKinsey Intézet 2015-ös jelentése szerint a világ GDP-jének 11%-os növekedését hozná, ha több fiatal lány választana STEM, vagyis műszaki, tudományos és technológiai pályát, addig itthon arányaiban még mindig kevesebb lány dönt ezen területek mellett, sokan pedig lemorzsolódnak az ezekhez kapcsolódó nemi sztereotípiák hatására. A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) azon dolgozik, hogy a területek iránt érdeklődő középiskolás lányoknak segítsen a pályaválasztásban és az érvényesülésben. Az #énjövőm program célja ezzel egyidőben az, hogy olyan workshopokat kínáljon a pályaválasztás előtt álló vagy munkakereső fiataloknak, amelyek hozzásegítik őket a sikeres elhelyezkedésen túl saját elvárásaik jobb megértéséhez is. Feltérképezhetik, melyek a számukra leginkább megfelelő területek, vagy milyen munkavégzési forma illik hozzájuk. A kettő metszetében az önismeretre, kommunikációra és tárgyalási készségekre fókuszáló workshopok állnak, amelyeket idén tavasztól közösen szervez a NaTE és az #énjövőm.

A fogyatékossággal élők esetében a Jamba Alapítvánnyal dolgozik együtt a program. Közös céljuk, hogy gyakorlati tudással és olyan készségekkel ruházzák fel a résztvevőket, amelyek által könnyebben megtalálhatják a helyüket a munkaerőpiacon.

A fogyatékossággal élő álláskeresők és a középiskolás lányok bevonásával az #énjövőm program így már nyolc különböző célcsoport fejlesztésén dolgozik: a friss végzősök, egyetemisták, hátrányos helyzetű roma fiatalok, kismamák, fiatal vállalkozók mellett kiemelt figyelmet fordítva a fiatal nők képzésére is. A különböző célcsoportok nehézségeit és lehetőségeit a program nemrég indított podcastja részletesen is bemutatja, szakértői interjúk és résztvevői beszámolók segítségével.  A podcast áprilisi adásában a NaTE, a májusi adásában várhatóan pedig a Jamba is bemutatkozik majd.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!