fbpx

Coca-Cola – A Coca-Cola önkéntesei a Tisza megtisztításán dolgoztak a Takarítási Világnapon

Coca-Cola – A Coca-Cola önkéntesei a Tisza megtisztításán dolgoztak a Takarítási Világnapon

A Coca-Cola Magyarország Hulladékmentes Tisza önkéntes programjának nyolcadik bevetésén közel 30 munkavállaló csatlakozott a PET Kupa önkénteseihez, hogy támogassák a Tisza megtisztítását a Takarítási Világnap alkalmából.

A vállalat kollégái szeptember 15-én szárazföldön és vízen összesen 60 zsákban, 300 kilogramm hulladékot gyűjtöttek össze egy 2 folyamkilométeres folyószakaszon, Tiszabábolnán.

A mostani önkéntes nap a Takarítási Világnap mellett azért is volt kiemelt jelentőségű, mert bemutatásra került a The Coca-Cola Foundation támogatásának köszönhetően megvalósult Hulladékmentes Tisza program egyik legújabb fejlesztése is, a Tiszán összegyűjtött műanyag hulladékból készült plasztikkajak flotta egy része.

2019 nyarán a vízügyi és civil oldallal összefogva a Coca-Cola Magyarország vállalta, hogy közös erővel segítenek megtisztítani hazánk második legnagyobb folyóját, a Tiszát. A Hulladékmentes Tisza program keretében a vállalat közel 200 munkatársa 8 akcióban is részt vett, ahol a PET Kupa önkénteseivel összesen több mint 8 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!