fbpx

Szomszédunkban, Ukrajnában háború tört ki. Humanitárius válságban elengedhetetlen az időben történő reagálás és a segítségnyújtás. És fontos, hogy először saját magunk lépjünk, mielőtt megkérnénk másokat is a segítségre. A háború kitörése után

  • 24 órán belül az azonnali segítség: első nagyvállalatként szolidaritás a megtámadott ukrán társadalommal, valamint az ukrán testvérbankunk munkatársaival és családjaikkal. Egyúttal azonnali, sürgősségi pénzügyi támogatás 3 magyar humanitárius szervezet részére.
  • 72 órán belül CIB Bank kollégák önkéntes szerepvállalása ukrán kollégák kimenekítésére. Felállt egy krízis team, amelyik koordinálta az ukrán testvérbankunk munkatársainak és családtagjaiknak menekülését, fogadását, ellátását, akik Magyarország felé indultak. A CIB több mint 150 munkatársa jelentkezett önkéntesnek csak az első két nap alatt, további 50 kolléga később csatlakozott.
  • 120 órán belül ügyfelek aktivizálása online adományozásra. A magyar bankok közül elsőként azonnali adományozási megoldással reagáltunk az ukrán válságra. A háború ötödik napján aktiváltuk a CIB Bank Mobilalkalmazás új funkcióját, amivel néhány kattintással lehet támogatást utalni humanitárius segélyszervezeteknek.
  • 4 héten belül: a továbbiak. Anyabankunkkal együttműködve a hozzánk érkezett menekültek számára különböző lehetőségeket biztosítottunk: munkalehetőség (távmunka az ukrán munkakörük szerint), tanulási lehetőség stb.

További információ a projekttel kapcsolatban:

https://www.cib.hu/Maganszemelyek/rolunk/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/220523-ukrajna.html