fbpx

Budapest Airport Zrt. – BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

Budapest Airport Zrt. – BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

A koronavírus-járvány jelentős változásokat hozott a légközlekedésben. A Budapest Airportnak komoly kihívásokkal kellett szembenéznie, hiszen a repülőtér utasforgalma 2020 tavaszán szinte a nullára esett vissza. A vállalat a járványhelyzet kezdete óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. Számos intézkedést tett annak érdekében, hogy minél több munkahelyet megvédjen és biztosítsa a munkavállalók biztonságos munkavégzését.

Április elején a vállalat egy Alapítvány felállításáról is döntött, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség a saját fizetésének egy részének felajánlásával indította az útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az Alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus járvány okozta válság miatt veszélybe került a fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az Alapítvány az elmúlt évben számos olyan munkavállalót támogatott, akiknek a járvány következtében megszűnt a repülőtéren a munkahelye, egészségügyi vagy megélhetési problémái adódtak. A támogatás a legtöbb esetben havi, rendszeres készpénztámogatást jelentett, amelyet a támogatottak elsősorban élelmiszerre, rezsiköltségek fedezetére, egészségügyi költségekre vagy gyermekük iskoláztatására fordítottak.

További információk a projekttel kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!