fbpx

Bajba jutott családokon segítettek az E.ON önkéntesei

Bajba jutott családokon segítettek az E.ON önkéntesei

Az E.ON munkatársai az elmúlt években sok erőt, energiát és több ezer munkaórát fordítottak arra, hogy önzetlen segítségükkel jobbá tegyék a szűkebb vagy tágabb környezetükben élő közösségek életét. Ezúttal átmeneti otthonba kényszerült családok lakhatási körülményeinek javításához járultak hozzá a vállalat dolgozói, az Effekteam által szervezett önkéntes nap keretében.

Az Effekteam évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik vállalati önkéntes stratégia kialakításában, önkéntes programok előkészítésében és lebonyolításában, ezért az E.ON is rendszeresen igénybe veszi közreműködését annak érdekében, hogy a vállalat segíteni vágyó munkatársai ott és olyan módon tudjanak támogatást nyújtani, ahol és ahogyan arra éppen a legnagyobb szükség van. Az egyesület minden alkalommal felkutatja a megfelelő befogadó intézményt és teljes körűen megszervezi a jótékony célú vállalati tevékenységet.

Legutóbb a KAPOCS Nonprofit Közhasznú Kft. fenntartásában működő pécsi Kuckó Családok Átmenti Otthonába invitálta az Effekteam az E.ON önkéntes csapatát. Az intézmény nehéz körülmények közül érkező – nem ritkán bántalmazó kapcsolatból kilépő – családoknak nyújt nem csak lakhatási lehetőséget, de esélyt az újrakezdésre és egy jobb jövőre. A szervezet komplex programmal igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy az ideiglenesen náluk tartózkodó családok megvalósíthassák céljaikat, és megtalálják a számukra ideális, hosszú távú jövőt biztosító lakhatási formát.

A júniusi hőségben megtartott vállalati önkéntes nap keretében az E.ON munkatársai az átmeneti otthon három szobáját, két konyháját, egy fürdőszobáját és egyik folyosóját festették újra, hogy ezzel is hozzájáruljanak a nehéz sorsú családok életkörülményeinek javításához. Az intézmény dolgozói ebéddel és fagylalttal vendégelték meg az önkénteseket, és bepillantást nyújtottak számukra az otthon és az ott élők mindennapjaiba.

Az Effekteam vállalati önkéntesség kapcsán nyújtott szolgáltatásairól bővebb információ itt található: https://effekteam.hu/vallalati-onkentes-programok/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!