fbpx

Az elmúlt év eredményeire építve további bővülést tervez az Effekteam

Az elmúlt év eredményeire építve további bővülést tervez az Effekteam

Az Effekteam éves taggyűlésén dr. Molnár Klára igazgató arról számolt be, hogy 2021-ben sikeres évet zárt az egyesület a szakmai szolgáltatások és a platformtevékenységek tekintetében egyaránt. Az idei feladatok között kiemelt helyen szerepel a szervezet további bővítése és tagságának kiterjesztése a szakmai célkitűzések támogatása érdekében. Az online térben megtartott rendezvényen a tagszervezetek képviselői elfogadták az Effekteam 2021-es eredményeit és 2022-es terveit, majd ők is megosztották idei elképzeléseiket a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kapcsán.

Dr. Molnár Klára bevezetőjében emlékeztetett, hogy az Effekteam legfőbb törekvése hosszú ideje változatlan: valódi környezeti és társadalmi hatással bíró közösségi befektetések elősegítése egyedi szakmai szolgáltatások és széles körű platformtevékenységek révén. Az elmúlt évben az egyesület összesen 18 pályázati forduló lebonyolításához nyújtott szakmai segítséget, 32 projekt kapcsán hatásméréssel, ezen felül támogatási policy készítésével és versenytárselemzéssel járult hozzá a vállalatok sikeres felelősségvállalási tevékenységéhez, illetve fizikai és pro bono vállalati önkéntes programok megvalósításában is közreműködött.

A szakmai platformtevékenységek körében 2021-ben online formában valósult meg 3 munkacsoport-találkozó és egy taggyűlés, valamint 2 interaktív workshop, melyek során az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek az előző évi Effekt2030 díjazott vállalati projektekkel. Szintén a virtuális térben került megrendezésre a tavalyi Effekt2030 díjátadó esemény, illetve a kapcsolódó szakmai konferencia, amely 23 szakember közreműködésével járta körül az ESG társadalmi komponensének különféle aspektusait. (A 4 órás rendezvény felvételről megtekinthető az Effekteam YouTube csatornáján.)

Az Effekteam nemcsak különféle események szervezésével, hanem szakmai publikációk közzétételével is igyekszik elősegíteni az ismeretek bővítését, a tapasztalatok megosztását. Az egyesület tavaly 22 esettanulmányt jelentetett meg az Effekt2030 díjazott projektjeiről, elkészült egy tagi kutatás a COVID-helyzettel összefüggésben és született két tanulmány a hazai vállalati önkéntesség témájáról is az Önkéntes Szemle folyóirat felkérésére. Ezek mellett mintegy 200 cikket, posztot, szakmai interjút jelentetett meg, és 19 hírlevelet küldött ki a szervezet az év során.

Bár az Effekteam stábja 2021-ben is bővült, dr. Molnár Klára elmondta, hogy az idei tervek között egy szakmai menedzser felvétele is szerepel annak érdekében, hogy az egyesület a jövőben még több szakmai szolgáltatással és szerteágazó platformtevékenységgel tudja támogatni a tagvállalatok és partnerszervezetek egyre szélesebb körét. Az egyesület vezetőjének beszámolóját követően a szavazásra jogosult résztvevők egyhangúlag elfogadták a szervezet 2021. évi szakmai és pénzügyi eredményeit, valamint 2022-re vonatkozó terveit, majd a tagvállalatok képviselői is röviden ismertették, hogy milyen társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági programok, aktivitások megvalósítását tűzték ki célul az idei évre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!