fbpx

Az Allianz pályázati programjára voksoltak a legtöbben

Az Allianz pályázati programjára voksoltak a legtöbben

Szeptember 24-én 12:00 órakor lezárult az Effekt 2030 díj közönségszavazása. A szakmai zsűri döntése alapján összesen 22 pályázat szerepelt az idei shortlisten, közülük választhatta ki a nagyközönség a számára legszimpatikusabb projektet. Szoros versenyben, az Allianz Hungária Zrt. Új munkamodell az Allianznál elnevezésű programja kapta végül a legtöbb szavazatot. A nyertes október 1-jén, az Effekteam szakmai konferenciáját követő ünnepélyes díjátadó keretében veheti át az elismerést.

A koronavírus-járvány sokakat kényszerített arra, hogy alapjaiban gondolják át a munkavégzéshez kapcsolódó szokásokat, szemléletrendszert. Az Allianz Hungária igyekezett a súlyos kihívásokból lehetőséget kovácsolni egy Új munkamodell kialakítására.

Az új munkamodell nem csupán a hibrid (azaz részben irodai, részben távoli) munkavégzést jelenti, hanem lefedi a vállalat teljes működését. A program a következő 4 alappilléren nyugszik:

1. Munkavállaló: a cél, hogy rugalmas munkahelyet teremtsenek a munkavállalóknak, amelyet egy hibrid (személyes és virtuális) berendezkedéssel valósítanak meg.

2. Ügyfél: az új munkamodell előtérbe helyezi a kiemelkedő minőségű ügyfélélményt, ezért a cég célja egy gyorsabb és egyszerűsített szolgáltatás kiépítése.

3. Szervezet és kultúra: a cél, az érthető, gyors és minél agilisabb szervezet kialakítása, amely lehetővé teszi a gyorsabb döntéshozatalt és a folyamatok végrehajtását.

4. Rugalmasság: az új munkamodell elősegíti a rugalmasságot szervezeti szinten is.

A felsorolt alappilléreken kívül a vállalat eszközöket biztosított a távoli munkavégzéshez: pl. laptopot, egyéb munkavégzéshez szükséges gépet, telefont. A hét minden napján 24 órában elérhetővé tettek pénzügyi, jogi és pszichológiai tanácsadást. Minden munkavállaló számára elérhetővé tették (1) az egészségbiztosítási csomagot, (2) a bővített szűrővizsgálati csomagokon túl ingyenes ellenanyagszűrő vizsgálatot, (3) a COVID-19 fertőzésen átesett kollégák számára post-COVID vizsgálati csomagot is.

Mindezeken felül rendszeresen szerveztek online közösségépítő workshopokot, különböző eseményeket, előadásokat, beszélgetéseket, csapatépítéseket, amelyek a közösség összetartozását erősítették, valamint amelyek segítettek a lelki, mentális fizikai kihívások leküzdésében. Többek között: krízishelyzetek, stressz és félelem kezelése, egészséges táplálkozás, mozgás, mindfulness, meditáció élményfestés.

Az Allianz Hungária kezdeményezése kivívta nem csak a munkavállalók, de a közvélemény elismerését is, így az Effekt 2030 díj idei közönségszavazásán az Új munkamodell az Allianznál elnevezésű program kapta a legtöbb szavazatot. A díjátadásra október 1-jén kerül majd sor az Effekteam által szervezett KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében című konferencia keretében. A nyertesnek ezúton is gratulálunk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!