fbpx

Auchan – Fogyatékosság-barát Champion 2010-2019 Díjat nyert az Auchan

Auchan – Fogyatékosság-barát Champion 2010-2019 Díjat nyert az Auchan

Az idén először átadott Fogyatékosság-barát Champion 2010-2019 elismerést a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása terén végzett évtizedes, kimagasló színvonalú, felelősségteljes munkájáért kapta az áruházlánc. Az Auchan mellett a díjat további négy vállalatnak ítélték oda.

Az Auchan folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb innovációkkal tegye akadálymentessé fogyatékossággal élő vásárlói és megváltozott munkaképességű munkatársai mindennapjait. A legfrissebb újítás keretében decembertől elérhető az áruházlánc országos hálózatában az az applikáció, amelyen keresztül hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között videohívásban kérhetik jelnyelvi tolmács segítségét a vásárlók és a dolgozók. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) KONTAKT Tolmácsszolgálata az Auchan áruházak vevőszolgálata segítségével vehető igénybe. A SINOSZ a szolgáltatás mellett az áruházak munkatársai számára szemléletformáló képzést is biztosít.

„Vállalatunknál 2010 óta foglalkoztatunk megváltozott munkaképességű munkavállalókat, akiknek ma 20 százalékát teszik ki a siket és nagyothalló munkatársak. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen nívós elismeréssel jutalmazták eddigi tevékenységünket. Célunk, hogy a jövőben is élen járjunk ezen a téren, keressük az újabb eszközöket, amelyekkel segíthetjük a mindennapokban a fogyatékkal élő vásárlóinkat valamint munkatársainkat, és más munkáltatókat is arra ösztönözzünk, hogy legyenek befogadóak és támogatóak. Legújabb szolgáltatásunk, amellyel siket és nagyothalló kollégáinkat segítjük, egy újabb fontos innováció áruházainkban, hiszen a jó munkakörülmények és az együttműködés minősége nagyban függnek az akadálymentes kommunikációtól is” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan Retail Magyarország humánerőforrás igazgatója.

Az Auchan kiemelten kezeli telephelyeinek akadálymentesítését. A Fogyatékosság-barát Champion 2010-2019 Díjon túl számos rangos elismerés birtokosa: 2017-ben a fogyatékossággal élő emberek integrációját elősegítő programcsomagért CSR Hungary díjjal jutalmazták, valamint 2018-ban ötödik alkalommal nyerte el a „Fogyatékosság-barát Munkahely” címet. Az elismerés arany fokozatát többek között speciális bevásárlókocsik bevezetéséért kapta a vállalat, amivel a fogyatékossággal élő személyek akadálymentes bevásárlását támogatják.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!