fbpx

Auchan – Egyre fontosabb a minőség és a környezettudatosság tanszerválasztáskor

Auchan – Egyre fontosabb a minőség és a környezettudatosság tanszerválasztáskor

Jelentősen megváltoztak a tanszerekkel kapcsolatos vásárlási szokások az elmúlt egy évtizedben az Auchan tapasztalatai szerint. Míg korábban az elsődleges döntési szempont egyértelműen az ár volt, addig jelenleg sokkal inkább a minőség dominál. A változó igényekre reagálva az Auchan idén zöld megoldásokkal és újdonságokkal is készül.

Több mint háromezer féle termékkel, az áruházláncok közül a legszélesebb füzet- és iskolatáska választékkal készül az Auchan az iskolakezdési szezonra. Az előző évek tapasztalatai alapján az áruházlánc idén is augusztus 20. után várja a szezon csúcsát: a legforgalmasabb napoknak az augusztus 30-i hétvégét jósolják. Az előrelátóbbak már a kampány első napjától, több körben szerzik be a szükséges kellékeket, de azok is minden szükséges taneszközt megtalálnak a polcokon, akik csak később mennek bevásárolni, hiszen őket az iskola indulása után is, egészen szeptember 15-ig várják.

Annak kapcsán, hogy milyen termék kerül a kosarakba, jelentős változásokat tapasztalt az Auchan az elmúlt egy évtizedben. Ma már nem feltétlenül az ár a döntő szempont egy-egy termék kiválasztásakor, sokkal fontosabbá vált a kedvező ár-érték arány, valamint a márka az egyes kategóriáknál. A vásárlók elsősorban a grafitceruzák, színes ceruzák, tollak és filctollak, valamint a táskák esetében részesítenek előnyben bizonyos márkákat.

E mellett egyre több vásárló keresi a környezetbarát és fenntartható forrásból származó termékeket. Ezért az Auchan áruházaiban a legolcsóbb termékkör írószereit egy külön szigeten elhelyezve, csomagolásmentesen kínálja, és prémium márkás termékeket is árul darabos, csomagolásmentes kiszerelésben. A papíráruk és írószerek egy része fenntartható erdőgazdaságból származik, ezeket a termék csomagolásán található embléma is jelzi. Az Auchan több sajátmárkás terméke is famentes, így például színes ceruzáinak széles választéka.

A hatalmas választék sok esetben jelenthet kihívást a szülőknek, különösen, ha egy elsőosztályos gyermek kezdőcsomagját kell összeállítaniuk. Az Auchan éppen ezért idén is minden áruházában kifüggesztett egy tanszerlistát, amellyel azokat a különböző korcsoportoknak vásárló családokat segíti, akik még nem kaptak konkrét listát az iskoláktól. A listát természetesen tanárok szakmai segítségével  állította össze az áruház. A gyerekek emellett az iskolakezdés szinte teljes választékát megtekinthetik az interneten, hogy az áruházba már konkrét elképzeléssel érkezve vágjanak neki a válogatásnak.

A nagy tanévkezdő bevásárlást általában a család együtt végzi el, és jellemzően ez a legtöbb időt igénylő beszerzési körút. A kiemelt időszakokban (a tanszervásárlási időszakban minden hétvégén) a „tanító néni” program keretében segítséget kaphatnak a vásárlók a termékek közötti eligazodáshoz.

A  tanszervásárlási szezonban minden áruház készül ingyenes kézműves foglalkozásokkal. Az itt készített, különböző festési technikákkal elkészíthető különféle tárgyakat a gyerekek hazavihetik. Az események időpontjairól az áruház Facebook oldalán és az auchan.hu weboldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A tanévkezdési kampány keretében a hazai nagycsaládosok iskolakezdésének támogatására idén is gyűjtést szervez az Auchan a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködve. Az akció keretében arra kérik az iskolakezdésre készülő vásárlókat, hogy 2019. augusztus 1. és szeptember 11. között tegyenek plusz egy tanszert a kosarukba, melyet a szervezők nagycsaládban élő gyerekeknek juttatnak majd el. A termékeket az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőknél adhatják le az adományozók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!