fbpx

Auchan – Az Auchan tanszergyűjtésével 1 700 családban lett könnyebb a tanévkezdés

Auchan – Az Auchan tanszergyűjtésével 1 700 családban lett könnyebb a tanévkezdés

A tanévkezdés nagyon megterheli a családi kasszát, főleg, ha több gyereket kell iskolába indítani. Füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig 2-3 évente veszünk az iskolás gyerekeinknek, derült ki az Auchan adataiból.

Az áruházlánc idén is több mint kétezer tanszerrel várta vásárlóit, akiket immár harmadik éve arra kért, hogy néhány taneszközzel vegyenek többet a szükségesnél, és ezeket ajánlják fel a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), amelynek közel kilencszáz önkéntese gyűjtötte össze és osztotta szét az adományokat. Az idei gyűjtés eredményeképpen 65 000 tanszerből 1 700 többgyermekes családnak jutott iskolakezdési csomag, az áruházlánc pedig bejelentette, hogy a lezárult tanszergyűjtési akción felül további egymillió forinttal támogatja a NOE jövőbeni céljait.

Az adománygyűjtés eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi mennyiséget is sikerült túlszárnyalni. Akkor az Auchan-vásárlók több mint 45 ezer tanszerrel 1 300 családban könnyítették meg az iskolakezdést, idén pedig 65 ezer tanszerből 1 700 család kapott csomagot. A nagycsaládosok 872 önkéntese 3 577 órát töltött adománygyűjtéssel augusztustól szeptember közepéig. A gyűjtés során ők gondoskodtak az elszállításról, és arról, hogy a megfelelő helyekre kerüljenek az adományok. Idén négyezer gyermek örülhetett az így kapott új füzeteknek, tollaknak, ceruzáknak és egyéb iskolai felszereléseknek. Örömteli, hogy a tavalyinál is több, közel ötszáz nagyobb értékű taneszköz, pl. iskolatáska, tolltartó, tornazsák is összegyűlt az Auchan vásárlóinak jóvoltából.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!