fbpx

Auchan – Az Auchan fellép a ruhagyártás környezetszennyező hatása ellen

Auchan – Az Auchan fellép a ruhagyártás környezetszennyező hatása ellen

Újabb forradalmi lépést tesz az Auchan a fenntarthatóság felé, hiszen új esélyt ad a jó minőségű használt ruháknak. A vállalat nagyon következetesen építkezik ezen a területen, így például a közelmúltban újabb környezetbarát csomagolóeszközökkel szélesítette portfólióját, most pedig Új Élet by Auchan néven használt ruhadarabok értékesítésébe kezd. Ezzel a lépéssel a túlzott mennyiségű ruhagyártás környezetszennyező hatása ellen kíván fellépni.

Vízszennyezés, üvegházhatásúgáz-kibocsátás és hulladéklerakók – ezek azok a területek, amelyekre a textilipar igen erős szennyező hatást gyakorol. A ruhák folyamatos gyártása pedig a textilhulladék mennyiségét is jelentősen megnöveli. Gyakran úgy válunk meg egy-egy darabtól, hogy alig néhányszor viseltük, gyakorlatilag újszerű állapotban megy a kukába, hogy helyet adjon a következőnek. Az Auchan szeretné felhívni a figyelmet erre a problémára, így ruhakínálatában mostantól second hand kollekció is lesz.

A használt ruhák értékesítése hét Auchan áruházban indul: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Csepelen és Maglódon. A second hand darabokat – akárcsak az újakat – ízlésesen elrendezve találhatjuk meg a ruhaosztályon. A választék széles és minőségi, a baba- és gyerekruháktól kezdve a női és férfi ruházatig minden megtalálható lesz. Összesen 160 márka minőségi termékei közül lehet majd válogatni. A gondosan ellenőrzött, átválogatott, jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után egyenként csomagolva, címkézve érkeznek és felakasztva kerülnek ki az áruházakba. Az Új Élet by Auchan kollekció darabjainak árai 600 forinttól kezdődnek és 3300 forintig terjednek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!