fbpx

Accenture Kft. – Skill2Succeed – Rajtad áll a jövőd

Accenture Kft. – Skill2Succeed – Rajtad áll a jövőd

Az Accenture számára a társadalmi felelősségvállalás mindig is egy olyan pillér volt, amire évről évre épített. A Skill2Succeed programon keresztül aktívan vesz részt a gyermekek és hátrányos helyzetűek támogatásában. A Rajtad áll a jövőd program is ennek szellemiségében valósult meg stratégiai partnerükkel, az UNICEF Magyarországgal karöltve. 16 országban került megrendezésre egy dinamikus partnerség, amely annak érdekében jött létre, hogy lehetőséget adjon hátrányos helyzetű fiataloknak, hogy azonosítsanak olyan, a környezetükben lévő szociális kihívásokat, amikkel a mindennapi életben néznek szembe, és erre találjanak megoldást is. Az első fordulóban a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztathatósága állt a középpontban.

A 10 kiválasztott csapat Human Design fókuszú workshopok során kapott támogatást, ahol az Accenture a Design Thinking metodológiát alkalmazva nyújtott szakmai hozzájárulást üzleti mentorként. A zsűri döntése alapján az öt legígéretesebb csapat a társadalmi innovációs ötletének megvalósítására 1.000-1.000 dollár támogatásban és szakmai segítségben részesült.

2019 tavaszán az egyes országokban megvalósult projektek közül a globális megmérettetésen az az öt projekt került kiválasztásra, amelyek a legnagyobb változást eredményezhetik a fiatalok életében. Ezek a projektek további 20 ezer dolláros támogatást kaptak, valamint az Accenture által nyújtott mentori program keretében további szakmai segítségben is részesültek.

További információk a projekttel kapcsolatban: https://unicef.hu/donto/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!