fbpx

A Vodafone Főállású Angyalok több ezer ember életét tették könnyebbé 2019-ben

A Vodafone Főállású Angyalok több ezer ember életét tették könnyebbé 2019-ben

A tavalyi évben négy Főállású Angyal dolgozott saját társadalmi célú projektjén a Vodafone Magyarország Alapítvány égisze alatt. Az Angyalok, akik közül kettő kiválasztását az Effekteam Egyesület menedzselte, a pedagógusok, a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek, a nők és a fogyatékkal élők csoportját segítették munkájukkal.

A Főállású Angyal pályázat egyik nyertese, Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal küzdő nők segítését, és a betegség széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. Kata az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvánnyal közösen dolgozott az endometriózis korai felismerését segítő, Lucy névre keresztelt mobilalkalmazás népszerűsítésén. Az applikáció egy komplex menstruációs naptár, amely az alapvető funkciókon kívül elemzi a ciklus során észlelt tüneteket, s ha azok valamilyen női betegségre utalnak, jelez a felhasználónak. Tóth-Berhát Katalin az applikáció bevezetésén túl ismeretterjesztő előadásokkal, információs anyagokkal és kommunikációs kampánnyal hívta fel a figyelmet a betegségre. Kata edukációs előadásaival több, mint 12 ezer embert ért el, a nemrég megjelentetett Lucy alkalmazást pedig eddig 1100-an töltötték le (az applikáció egyelőre csak Android rendszerre érhető el). A becslések szerint 2020 végéig 10 ezer felhasználója lesz az alkalmazásnak.

A pályázat másik nyertese, Trexler Erik projektjével azt kívánta megmutatni, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyosan mozgássérült személyek mindennapjait, kommunikációját. Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejlesztett, amely segíti a társadalom egészséges tagjai és a fogyatékkal élők közötti kommunikációt. Az ’AAK-ra Fel’ elnevezésű alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek. Az év során Erik Főállású Angyalként motivációs beszédeken, érzékenyítő előadásokon és tréningeken keresztül hozta közelebb egymáshoz a sérült és nem sérült embereket. Előadásaival több, mint 1500 embert ért el.

A Vodafone Digitális Iskola Angyala Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértőként a Vodafone Digitális Iskola Projektben részt vevő intézmények pedagógusainak digitális tudását fejlesztette, egy év alatt 36 intézményt vonva be a közös munkába. A projekttel több, mint 700 pedagógust ért el.

A Vodafone Digitális Kórházi Angyal, Fábián Sára, az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végezte tevékenységét. Az egyetemistákból álló jótékonysági szervezet súlyosan beteg gyerekek mindennapjait teszi jobbá a nyelvtanulás segítségével. Digitális Kórházi Angyalként Fábián Sára a Vodafone digitális eszközeinek bevonásával gazdagította a tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek oktatását, és az Amigos önkénteseivel élvezhetőbbé tette mindennapjaikat. A Digitális Kórházi Angyal projekt részeként pedig egy újabb kórházzal bővült az amigók portfóliója: már a Debreceni Gyermekgyógyászati Klinikán fekvő beteg gyerekek gyógyulását is segítik. Az elmúlt egy évben Sára és az Amigos a gyerekekért alapítvány több, mint 300 tartós kórházi ellátásra szoruló gyermek napjait tette szebbé a Vodafone Alapítvány által adományozott tabletekkel és VR-szemüvegekkel.

A Vodafone Alapítvány legismertebb társadalmi projektje, a Vodafone Főállású Angyal program várhatóan 2020-ban is visszatér, hogy segítse a rászorulókat a digitális világ kínálta lehetőségekkel.

A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje, amelynek keretében az alapítvány immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. 2019-ben rendhagyó módon négy Főállású Angyal kezdte meg a munkát a Vodafone Magyarország Alapítványnál, akik közül kettő kiválasztásában az Effekteam Egyesület segítette a szervezetet. Az Angyalok küldetése az volt, hogy a mobiltechnológiát is felhasználva segítsenek egy társadalmi csoportot egy éven át, amiért havi
400 000 forintos bruttó fizetésben részesültek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!