fbpx

A változások az Effekteam szakmai díját sem hagyják érintetlenül

A változások az Effekteam szakmai díját sem hagyják érintetlenül

Az Effekteam Egyesület legutóbbi munkacsoport-találkozójának témája az a díj volt, amellyel az egyesület minden évben a felelős és fenntartható vállalati programokat, jó gyakorlatokat ismeri el. A szervezet menedzsmentjének és tagságának képviselői közösen gondolkodtak arról, hogyan újuljon meg a szakmai elismerés az aktuális trendekre és igényekre reagálva.

Az Effekteam annak idején azért hozta létre saját szakmai díját, hogy egyfajta lenyomatot adjon a hazai vállalati felelősségvállalás terén zajló folyamatokról, egyúttal értékelje és a szélesebb közvéleménnyel is megismertesse azokat a példaértékű kezdeményezéseket, melyeket a szervezetek indítanak évről évre a közösségek jólléte és a környezet megóvása érdekében. Az elmúlt több mint másfél évtized során a díj és a hozzá kapcsolódó pályázat is folyamatosan fejlődött, tükrözve az időközben bekövetkezett változásokat.

A 2010 előtt alapított „Legkiemelkedőbb üzleti adományozói díj” még főként mennyiségileg, az adományok összegének megfelelően ismerte el a cégek támogatói tevékenységét, a 2011-től meghirdetett „Társadalmi befektetések díj” esetében azonban megjelentek az olyan minőségi szempontok is, mint a partnerség, a hatás és az innováció. A legutóbbi, 2019 óta pályázható „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” már az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival (Sustainable Development Goals, SDG-k) összhangban kialakított általános, valamint az aktuális társadalmi, gazdasági, környezeti helyzettől függő speciális kategóriákban értékelte a vállalati programokat.

A 2023-as pályázat meghirdetésének időpontjához közeledve, az Effekteam vezetősége ismét áttekintette a díj struktúráját, kategóriáit, kritériumait, és a tagszervezeteket is felkérte, hogy egy közös találkozó keretében osszák meg gondolataikat arra vonatkozóan, mit érdemes mindenképpen megtartani a díj kapcsán és mi az, amin célszerű lenne változtatni. Az április végén megtartott munkacsoport-ülésen sok hasznos és konstruktív javaslat született, melyeket az egyesület igyekezett figyelembe venni a díj továbbfejlesztése során. Hamarosan kiderül, hogyan újul meg idén a felelős és fenntartható vállalati programokat elismerő szakmai díj, illetve a hozzá kapcsolódó pályázat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!