fbpx

Az Effekt 2030 Díj Jövő gazdasága kategóriájában tavaly az Invitech győzött. Marton László vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettest egyebek között arról kérdeztük, milyen megfontolásból pályáztak, és mit tanácsolnak az idén pályázni szándékozóknak.

Az Invitech tavaly a Jövő gazdasága kategóriában pályázott és nyert is. Miért ebben a kategóriában indultatok?

Az Invitech mint infokommunikációs megoldásszállító, hosszú évek óta ügyfelei között tudhat önkormányzatokat és közintézményeket is. A velük folytatott személyes konzultációk során vált nyilvánvalóvá, hogy a kistelepülések sajátos adottságait és esetleges hátrányait csak egyedi, rájuk szabott, de koncepcionális megoldással lehet orvosolni. A digitalizáció kézenfekvő lehetőséget kínált a kistelepülések felzárkóztatására, ezért önálló programot indítottunk. Tudjuk, számos üzleti projekt indul okosváros gyűjtőfogalom alatt, de ezek szinte kizárólag a nagyvárosok üzleti alapon történő digitalizációját célozzák. A rendelkezésre álló források pedig zömmel ide áramlanak. Programunk különlegessége, hogy a forrásszegény, digitálisan leginkább elmaradott, szaktudástól és információtól leginkább elzárt kistelepülések számára nyitja meg a felzárkózás lehetőségét az infokommunikáció által kínált technológiai háttér segítségével: lakosságmegtartás, közbiztonság, egészségmegőrzés, esélyegyenlőség, oktatás, vállalkozások erősítése – meg akartuk mutatni, hogy a kistelepülések is részesei lehetnek a „Jövő gazdaságának”.

Mit jelentetett számotokra az, hogy sikerült nyernetek?

Sok kollégánk munkája, az Invitech egyik küldetése, a digitalizáció terjesztése, és önkormányzati partnereink vállalkozó kedve lett elismerve a díjjal. Az Effekteam nagyon fontos szerepet tölt be a civil szféra és az üzleti világ között, digitalizációs programunk pedig helyi szinten is rengeteget tud segíteni a kistelepülésen élőknek, a helyi civil egyesületeknek és vállalkozóknak, és ezt a munkánkat egy számunkra nagyon is hiteles szervezet ismerte el.

Mit tanácsoltok az idén ebben a kategóriában pályázni szándékozóknak?

Pályázzanak bátran, mert az is egy fontos tanulási folyamat, ahogy a kiírás szempontrendszerének megfelelően bemutatják projektjüket, és siker esetén még több kedvet kapnak a hasonló, a közjót szolgáló fejlesztésekhez. Jó dolog díjat kapni, az Invitechnél szerencsére megszokhattuk ezt az érzést, az Effekteam pályázatán szerzett elismeréseknek pedig igazi presztízse van.

A pályázatokat július 30-án éjfélig* lehet benyújtani. A pályázati kiírás és minden egyéb pályázati információ a https://effekteam.hu/effekt2030/ linken érhető el.

*Az Effekteam Egyesület vezetősége a nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntött, hogy augusztus 5-e éjfélig meghosszabbítja az Effekt 2030 Díj pályázat beadási határidejét.