A Vodafone Magyarország munkatársai szívesen végeznek önkéntes munkát különböző intézményekben, mert úgy gondolják, nagyon fontos tenni a társadalomért és a hátrányos helyzetű gyerekekért, fiatalokért. Február közepén a BLISS Alapítvány iskoláját szépítették meg, nagy örömet okozva ezzel az ott tanuló, halmozottan sérült, beszédfogyatékos gyerekeknek, fiataloknak, és természetesen az intézmény dolgozóinak. Az önkéntes napot a BLISS Alapítvány közreműködésével az Effekteam szervezte és koordinálta.

Mielőtt munkához láttak volna, az önkéntesek rövid áttekintést kaptak a Vodafone Magyarország Alapítvány, az Effekteam és a BLISS Alapítvány tevékenységéről. Ezt követően elkezdődött a munka, amely két részből állt: a Vodafone munkatársai egyfelől felújították, majd lefestették az iskola épületének ajtókereteit, másfelől pedig vidám színű mintákkal dekorálták a folyosók fehér falait. Több segítő is támogatta a munkájukat, akik egyrészt biztosították a feladatok elvégzéséhez szükséges anyagokat, másrészt pedig, szükség esetén, technikai információkkal látták el a dolgozókat. A látványos eredmények önmagukért beszéltek, az önkéntesek pedig azt érezték, hogy olyasmit alkottak, ami megszépíti és vidámabbá teszi az iskolában tanuló gyerekek mindennapjait.

A Vodafone Magyarország fontosnak tartja, hogy az önkéntes napokon munkatársai ne csak dolgozzanak, hanem kicsit mélyebben is megismerjék az adott célcsoport helyzetét, problémáit. Ennek megfelelően az ebédet követően egyórás érzékenyítő programban vettek részt, amelynek során a BLISS Alapítvány dolgozói különböző feladatokon keresztül érzékeltették, hogy az itt tanuló gyerekek milyen kommunikációs nehézségekkel küzdenek a mindennapjaikban. Ezután az önkéntesek elvégezték a még rájuk váró feladatokat, a BLISS Alapítvány képviselői pedig megköszönték a segítséget, aminek eredményeképpen egy megszépült épületben folytathatják a gyerekek fejlesztését.