fbpx

Invitech InnoMax Díj – Újabb forrás érkezik digitalizációra

Invitech InnoMax Díj – Újabb forrás érkezik digitalizációra

A nonprofit szervezetek számára idén is megnyílt a lehetőség, hogy innovatív ötleteik megvalósításához anyagi és szakmai segítséget kapjanak. Az infokommunikációs szolgáltató Invitech már tizenegyedik alkalommal írta ki az InnoMax Díj pályázatát, amelynek fókuszában továbbra is a fenntarthatóság, az egészségügy, a köznevelés és a felzárkóztatás áll, de most először helyet kap benne a digitális oktatással kapcsolatos eszközbeszerzések támogatása is. A díjak odaítéléséről a neves zsűri dönt, de egy civil szervezet ez alkalommal is a nagynyilvánosság szavazataival juthat jelentős támogatáshoz. A pályázat lebonyolításában idén is az Effekteam Egyesület segíti az Invitechet.

A kiírásra a fent említett 4+1 témakörben, olyan projektötletek megvalósításával lehet pályázni, amelyek innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználva, hasznos társadalmi célt szolgálnak, vagy környezetvédelmi szempontból előnyösek, illetve az új kategória esetében az eszközök is ilyen célokat szolgálnak. Az előző pályázati szakasz végén önkéntes tűzoltókat segítő riasztórendszert, internetes jelnyelvoktatási programot, hátrányos helyzetű gyermekeknek készített online oktató társasjátékot, valamint akadálymentesített digitális vizsgáztató felületet is díjaztak a szervezők.

A hagyományoknak megfelelően, ismét neves szakemberekből álló zsűri választja majd ki az elismerésre leginkább érdemes négy pályaművet, nagy népszerűsége miatt, pedig ez alkalommal is lesz közönségszavazás. A pozitív tapasztalatok alapján, a társaság továbbra is az Effekteam Egyesület szakértő közreműködésével bonyolítja le a pályáztatási folyamatot. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve az szakmai előbírálaton át a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

A pályázatok beadásának meghosszabbított határideje 2020. november 30. 24:00. A nyertes projekteket 2021 áprilisa és decembere között kell megvalósítania a támogatott szervezeteknek. A kiírás már elérhető a társaság honlapján: www.invitech.hu/innomax.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!