fbpx

SIMPACT – Innovatív program indult impact vállalkozások pozitív hatásának és finanszírozhatóságának növelésére

SIMPACT – Innovatív program indult impact vállalkozások pozitív hatásának és finanszírozhatóságának növelésére

Közös vállalkozásfejlesztő programot indított az Erste Alapítvány, az Erste Social Finance Holding, az IFUA Nonprofit Partner és a SIMPACT az impact vállalkozások társadalmi és ökológiai hatásának előmozdítása érdekében. A program során a társadalmilag pozitív hatású cégek ingyenes vehetnek igénybe olyan tanácsadói fejlesztést, mely hozzájárul üzletük, társadalmi hatásuk növeléséhez, illetve szükség esetén segítséget nyújt számukra pénzügyi források megszerzéséhez is.

A technológia rohamos fejlődése ellenére az emberiség a 21. században is számos, régóta fennálló kihívással küzd, mint a szegénység, az oktatáshoz való hozzáférés vagy a kisebbségi csoportok társadalmi integrációja. Napjainkban a társadalmi problémák nem megoldódni, hanem bővülni látszanak (ökológiai és gazdasági válság, háború, elöregedés stb.), így kiemelten fontos ezen kihívások kezelése. Az Erste Alapítvány, az Erste Social Finance Holding, az IFUA Nonprofit Partner és a SIMPACT ezt felismerve fogott össze és hozta létre a Marc Impact Programot. Az innovatív vállalkozásfejlesztő program célja olyan vállalkozások támogatása, akik aktívan foglalkoznak a társadalmi és ökológiai problémákkal a helyi közösségek jólétének javítása érdekében.

A Közép- és Kelet-Európában jelenleg Magyarországon, Ausztriában és Romániában elérhető kezdeményezés olyan tudással és finanszírozással igyekszik felvértezni a társadalmilag pozitív hatású cégeket/vállalkozókat, amely elengedhetetlen a növekedés és a fenntarthatóság szempontjából. Az ingyenes programra elsősorban üzletileg életképes és érdemi növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások jelentkezését várják, akik szeretnének valamilyen társadalmi vagy környezetvédelmi célt megvalósítani, és ehhez szakmai, illetve pénzügyi támogatásra van szükségük.

A program résztvevői intenzív workshopokon és csoportos tréningeken bővítheti tudásukat, sőt egyéni konzultációt és mentorálást is igénybe vehetnek. Egyéni céljaik és működésből fakadó specialitásaik figyelembe vételével kapnak segítséget ahhoz, hogy definiálni, megtervezni, mérni, kommunikálni és növelni tudják saját társadalmi és/vagy ökológiai hatásukat, illetve szükség esetén különböző finanszírozási forrásokat (hitel, befektetés) tudjanak megszerezni. A programra jelentkezők egyúttal egy hasonló gondolkodású vállalkozókból és szakértőkből álló közösség tagjaivá válnak, és lehetőségük nyílik arra is, hogy elnyerjék a „Közép-Kelet-Európa legjobbja” díjat.

A programban való részvétel ingyenes, de a résztvevő vállalkozások száma limitált. Jelentkezni szeptember 6-ig lehet.

További információ és regisztráció: https://hu.marc-impactprogramme.net/registration/

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!