fbpx

181 pályázat, 3 millió szavazat, 42 millió forint támogatás

181 pályázat, 3 millió szavazat, 42 millió forint támogatás

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjának hatodik fordulójában összesen közel 3 millió zsetont dobtak be országszerte a vásárlók az áruházakban elhelyezett gyűjtőkbe. A vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200 és 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 181 pályázat megvalósulásához. A pályázatok közül az Effekteam független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba, és amelyekre az áruházlánc vásárlói leadhatták a voksukat. A legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyében található Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete kapta.

A június 17-től július 14-ig tartó szavazási szakaszban a többi között mezítlábas park létrehozására, mozgáskorlátozott horgászhely kialakítására, ingyenes szűrővizsgálatok biztosítására, állatmenhelyi férőhely bővítésére és szabadtéri fejlesztő játékok korszerűsítésére is szavazhattak a vásárlók. Az áruházakban található gyűjtőkbe összességében közel 3 millió zsetont dobtak be, a vállalat pedig több mint 42 millió forinttal járul hozzá a nyertes projektek megvalósításához. Országszerte a legtöbb szavazatot a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete kapta, a legtöbb zsetont pedig a Budapesten található Aréna Plaza áruház vásárlói dobták be a gyűjtőbe.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programot azzal a céllal hívta életre a Tesco, hogy a helyi szinten fontos ügyeket, programokat és az ezeket megvalósító szervezeteket támogassa. A program – a most zárulóval együtt már – hat fordulójában csaknem 17 millió vásárló szavazott valamelyik kezdeményezésre, a pályázó szervezetek pedig több mint 190 millió forint támogatást nyertek projektjeik megvalósítására. Reméljük, hogy a következő fordulókban hasonlóan színes és változatos pályázatokra szavazhatnak a vásárlóink, mi pedig örömmel segítünk a szervezeteknek ezen kezdeményezések megvalósításában” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

A hatodik fordulóba 61 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, és környezetvédő és -szépítő kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba, és amelyekre az áruházlánc vásárlói leadhatták a voksukat.

A teljes pályázati folyamatot az Effekteam menedzselte, a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve az előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. A szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!