Március 15-ig lehetett nevezni a Vodafone Magyarország Alapítvány által immár negyedik alkalommal meghirdetett Vodafone Digitális Díjra. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével megvalósuló, 15 millió forint összdíjazású pályázatra ismét olyan innovatív ötletekkel lehetett jelentkezni, amelyek a digitalizáció segítségével nyújtanak megoldást korunk legégetőbb kihívásaira. A nevezési időszak lezárultával kezdetét veszi a beérkezett pályaművek elbírálása, hogy eldőljön, idén mely projektek részesülnek támogatásban, illetve ki nyeri az 1 millió forintos különdíjat.

A Vodafone Magyarország Alapítvány négy évvel ezelőtt indította útjára innovációs versenyét, a Vodafone Digitális Díj pályázatot, melynek célja, hogy olyan innovátorokat támogasson, akik valamilyen digitális újdonsággal, termékkel vagy szolgáltatással nyújtanak megoldást egy aktuális, sokakat érintő társadalmi problémára. A versenyre magánszemélyek, vállalkozások és nonprofit szervezetek egyaránt jelentkezhetnek Digitális Esélyegyenlőség, Digitális Társadalom, valamint Környezetvédelem és Fenntarthatóság kategóriákban. A pályázat összdíjazása 15 millió forint, ami kiemelkedőnek számít Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között.

A beérkezett pályaművek elbírálásában esélyegyenlőségi, befektetési, technológiai és fenntarthatósági szakértők vesznek részt. A hét tagú zsűri a pályázatok technológiai megvalósítása mellett azt is figyeli, hogy milyen széles társadalmi csoport életére van hatással az adott innováció. A testület elnöke Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára. A teljes pályázati folyamatot az Effekteam menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályaművek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az egyesület végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, illetve az eredményekről és hatásokról szóló összefoglaló riportok elkészítését is.

Mind a Vodafone Magyarország, mind pedig az Alapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy az 5G mobilhálózat előnyeire épülő megoldásokat is felkarolja és támogassa, ezzel is elősegítve a 5G-ben rejlő lehetőségek kiaknázását. Ezért az idei pályázat újdonsága, hogy egy különdíjat nyerhet az a pályázó, akinek digitális megoldása 5G technológián alapul, és a késleltetésmentes hálózat adta lehetőségeket a leginnovatívabb módon használja fel. A különdíjat a Vodafone vállalati szolgáltatásokért felelős üzletága ajánlotta fel. A különdíj nyertese 1 millió forint pénznyereményt, valamint szakmai mentoring- és networking lehetőséget kap az üzletágtól. A különdíjat bármelyik kategória pályázója elnyerheti.

A Vodafone Digitális Díjról további információk itt érhetők el: https://www.vodafone.hu/vodafonerol/vodafone-a-tarsadalomert#digitalis_dij