Sikeresen lezárult az elmúlt évben meghirdetett LAFARGE Közösségi Érték Program, melynek jóvoltából újabb 17 helyi projekt valósulhat meg. A mostani pályázati kiírásra másfélszer annyi projektötlet érkezett, mint korábban. A nyertesek összesen 4 millió forint értékű támogatásban részesülnek, melyet a helyi közösségi élet fejlesztésére, a környezet védelmére és az egészséges életmód ösztönzésére fordíthatnak.

A Királyegyházi Cementgyár 2018-ban indította útjára a régióban egyedülálló közösségi kezdeményezését, a LAFARGE Közösségi Érték Program pályázatot, mellyel – a cég szellemiségének megfelelően – a fenntartható, fejlesztő célú közösségi tevékenységek megvalósulását kívánja támogatni. A pályázat során kiemelt szempont, hogy a támogatásból olyan kezdeményezések valósuljanak meg, melyek célja az oktatás és képességfejlesztés, az egészségmegőrzés, a környezet- és klímavédelem vagy a helyi közösségi élet előmozdítása.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt évben meghirdetett pályázatra másfélszer annyi projektötlet érkezett, mint korábban. A pályázat lebonyolítását ez alkalommal is az Effekteam Egyesület szakemberei segítették. A 17 nyertes pályázó összesen 4 millió forintos támogatásból valósíthatja meg elképzeléseit február 1. és július 31. között, a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya vonzáskörzetében.