A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 9. fordulójában a vásárlók összesen közel 1,8 millió zsetonnal szavaztak a környezetükben megvalósítandó helyi projektekre. A vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 173 pályázat megvalósításához, valamint további 400 ezer forinttal jutalmazza a legkreatívabb kezdeményezést. Az áruházlánc így összesen közel 42 millió forinttal segíti a helyi közösségek számára fontos programok megvalósítását.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A június 14-től július 11-ig tartó szavazási szakaszban többek között terápiás gyümölcsöskertre, kórházsulira, szabadtéri tanterem létesítésére, cserkészfoglalkozásokra, valamint ingyenes lelkisegély-szolgálat üzemeltetésére is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe összesen közel 1,8 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot pedig Győrben, a Szigethy Attila úti Tesco szupermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat közel 42 millió forintos támogatást oszt szét 173 pályázó szervezet között, külön is díjazva a Fatima Ház Alapítvány jótékonysági várépítés kezdeményezését annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. A szervezet a szegedi Dóm téren önkéntesek segítségével tojástartókból építi fel a helyi vár makettjét, melynek alkotóelemeit az érdeklődők megvehetik, hogy az így befolyt pénzzel hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásához járuljanak hozzá. Országszerte a legtöbb szavazatot a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Érezz velük elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja, hogy a járványidőszak alatti bezártságból játékos vetélkedővel, kézműves foglakozással és városnéző kisvonatozással mozdítsa ki a tagokat egy aktívabb élet felé.

A 9. fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, míg a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.