November 11-ig lehetett pályázni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével lebonyolított kezdeményezéssel az áruházlánc a helyi közösségeket támogatja, összesen 42 millió forinttal. Ezzel mintegy 180 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projekt valósulhat meg országszerte. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is különdíjban részesül.

A Tesco immár 12. alkalommal írta ki a pályázatot, amelyre olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várja, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző, edukációs, környezetvédelmi vagy terápiás, esetleg jótékonysági program a rászorulók megsegítésére.

Az aktuális fordulóban november 11-ig lehetett jelentkezni a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, és ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, 2023. január 16. és február 12. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy vagy akár több pályázót további különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdeti ki a Tesco. A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.

A teljes pályázati folyamatot az Effekteam Egyesület menedzseli: a kiírástól és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. A szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ itt olvasható: www.tesco.hu/kozosseg