Több mint 1000 megvalósult kezdeményezés, 280 millió forintnyi támogatás – ezek a Tesco Ön választ, mi segítünk programjának eddigi eredményei. A pályázat jelenleg futó, kilencedik fordulójának nevezési határidejét május 7-ig meghosszabbították, így még több helyi szervezet tudja benyújtani jelentkezését környezetszépítő, képességfejlesztő vagy egészséges életmódra ösztönző programok megvalósításának, valamint a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzésének támogatására.

A Tesco Ön választ, mi segítünk pályázatának kilencedik fordulójában mintegy 180 pályázat részesülhet összesen 42 millió forintos támogatásban. A nyertesek kiválasztásába az áruházlánc a vásárlóit is bevonja. A beérkező pályázatokat előbb az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, majd az általuk kiválasztott programokra a Tesco vásárlói szavaznak. A nyertesként kihirdetett pályázók a vásárlói szavazatok száma alapján, országosan 60 körzetben, egyenként 400, 200, valamint 100 ezer forintos támogatást nyernek el. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 000 forintos különdíjban részesül. A Tesco a jelentkezéseket május 7-én 17.00 óráig várja.

A pályázatra alapvetően három kategóriában (környezetszépítés, oktatás és képesség-fejlesztés, egészséges életmódra ösztönzés) lehet nevezni, de a vírushelyzetre tekintettel a nyolcadik fordulóban létrehozott új pályázati kategóriát az áruházlánc az aktuális, kilencedik fordulóban is meghirdette. Ebben a kategóriában fertőtlenítőszerek, higiéniai eszközök, és egyéb, a biztonságot és egészségmegőrzést támogató felszerelések, például maszkok, gumikesztyűk beszerzéséhez kaphatnak anyagi támogatást a pályázók. A rászoruló csoportok mentális egészségéről való gondoskodást célzó kezdeményezésekkel is lehet nevezni (pl. krízisvonal üzemeltetése), illetve az egészségügyi ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat segítő projekteket is várja a Tesco.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos részletes információk itt olvashatók: www.tesco.hu/kozosseg

Borítókép: Magyar Vöröskereszt