A Tesco május 20-ig meghosszabbította „Ön választ, mi segítünk” programjának pályázati szakaszát. Az Effekteam szakmai közreműködésével immár 11. alkalommal útjára indított kezdeményezéssel az áruházlánc a helyi közösségeket támogatja, ebben a fordulóban összesen 42 millió forinttal. Így mintegy 180 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projekt valósulhat meg országszerte. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 000 forintos különdíjban részesül.

A Tesco immár 11. alkalommal írta ki a pályázatot, amelyre olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várja, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző, edukációs, környezetvédelmi vagy terápiás, esetleg jótékonysági program a rászorulók megsegítésére.

Az aktuális fordulóban május 20-ig lehet jelentkezni a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, 2022. július 1. és augusztus 7. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdeti ki a Tesco. A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ itt olvasható: www.tesco.hu/kozosseg