A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 11. fordulójában több mint 2,1 millió szavazat érkezett a vásárlóktól. A vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 169, a helyi közösséget támogató pályázat megvalósításához, valamint egyenként további 475 ezer forinttal jutalmazza a négy legkreatívabb kezdeményezést. A Tesco az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével lebonyolított pályázat révén összesen 42 millió forinttal segíti az áruházai környékén élő vásárlói és munkatársai számára fontos programok megvalósítását.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A július 11-től augusztus 7-ig tartó szavazási szakaszban többek között pszichiátriai betegek állatasszisztált terápiájára, krízishelyzetbe került családok részére fenntartott épület korszerűsítésére, a környék vállalkozásainak szolgáltatásait, a helyi nevezetességeket és programokat bemutató online felület kialakítására, egy kis falu tyúkudvarának mozgalmas életét közvetítő videósorozatra, valamint örökbefogadó közösség létrehozására is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe több mint 2,1 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot a szegedi Tesco Extra hipermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 42 millió forintos támogatást oszt szét 169 pályázó szervezet között, külön is díjazva a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkaleaks informális csoport, a Tolna megyei Segíts Rajtam Alapítvány, a Csongrád-Csanád megyei Fatima Ház Alapítvány, valamint a Budapest 14. kerületi Zugrádió Egyesületkezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyei Papák, Mamák, Csemeték Egyesület „Jól csak a szíveddel látsz” elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja, hogy autista fiatalok közreműködésével megvalósuló zenés hangjátékkal hívja fel a figyelmet az elfogadásra és az autistabarát akadálymentesítésre.

„A Tescónál szeretnénk minél többet visszaadni azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért is támogatjuk elkötelezetten a helyi jó ügyeket. Az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programmal azokat a helyi szervezeteket segítjük, amelyek jellemzően korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkeznek a környéken élők számára fontos fejlesztő projektek megvalósításához. Az eddigi 11 fordulóban a vásárlók több mint 25,6 millió szavazatot adtak le több mint 1500 pályázatra, a közösségek pedig több mint 400 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre támogathatunk egyedi és igazán hasznos programokat, köztük egyre több olyat, amely társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinkkel is összhangban van” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 11. fordulóban 58 körzetből érkeztek az oktatást, képességfejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában pályázatok. A szavazási szakaszba továbbjutott projektek közül körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 475 ezer forinttal jutalmazza.

A pályázat – a korábbi fordulókhoz hasonlóan – az Effekteam Egyesület szakmai támogatásával valósult meg. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzselte a pályázat kiírásától és a projektek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át, a pályázókkal való kapcsolattartásig. A benyújtott pályázatok közül szintén az egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. A pályázat lezárultát követően a szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, illetve az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

Bővebb információ a programról és a nyertes szervezetekről: www.tesco.hu/kozosseg