A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában a vásárlók több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a környezetükben megvalósítandó helyi projektekre. A vállalat a szavazatok számának függvényében idén is 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá országosan összesen 176 pályázat megvalósításához, valamint további 400 ezer forinttal jutalmazta a két legkreatívabb kezdeményezést. A Tesco így összesen 42 millió forinttal segíti a helyi közösségek számára fontos programok megvalósítását.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A január 17-től február 13-ig tartó szavazási szakaszban többek között távcsöves csillagászati bemutatóra, mozgáskorlátozottak részvételével zajló főzőversenyre, hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló varrásoktatásra, valamint humanoid robotok iskolai programozási oktatására is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe több mint 2,1 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot pedig a szegedi Tesco Extra hipermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 42 millió forintos támogatást oszt szét 176 pályázó szervezet között, külön is díjazva a Kenderzsupp Egyesület, valamint a Symphonia Alapítványkezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron megyei Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület „Program kamaszoknak a COVID-19 okozta pszichés ártalmak feldolgozásának támogatására” elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja, hogy egy hétalkalmas kurzuson keresztül, támogató csoport létrehozásával adjon lehetőséget az érintett fiataloknak önmaguk megtalálására és a fejlődésre.

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról itt található: www.tesco.hu/kozosseg