A LAFARGE Cement Magyarország Kft. idén tavasszal is meghirdette Közösségi Érték Programját helyi civil szervezetek számára. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével lebonyolított pályázat az elmúlt négy év során közel 30 millió forint értékben járult hozzá mintegy 100 projekthez 15 környékbeli településen. Most újabb 11 kezdeményezés valósulhat meg több mint 4 millió Ft értékben.

A LAFARGE Közösségi Érték Program sikerét jelzi, hogy évről-évre újabb településekről is érkeznek fejlesztő ötletek. A pályázatra olyan programtervekkel, elképzelésekkel lehet jelentkezni, amelyek az oktatás, képességfejlesztés, egészségmegőrzés színvonalának javítására, a helyi közösségek mindennapjaiban fontos szerepet játszó infrastruktúra fejlesztésére, valamint a helyi közösségi élet előmozdítására irányulnak. Kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a környezettudatos gondolkodást elősegítő kezdeményezéseket.

A szakmai bíráló bizottság számára idén különösen nehéz volt a döntés. A szakértőkből és helyi vezetőkből álló Társadalmi Tanács a beérkezett pályázatok közül végül összesen 11 projektötletet választott ki, amelyek több mint 4 millió forint összértékű támogatásban részesülnek. A támogatott projektek között nagyon színvonalas infrastrukturális és környezetvédelmi, valamint a helyi lakosság egészségtudatosságát célzó programok valósulhatnak meg a következő félévben. A fejlesztések 9 települést érintenek a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében: Bakonya, Bicsérd, Boda, Bükkösd, Gerde, Kacsóta, Királyegyháza, Sumony és Szentlőrinc.

A pályázat az Effekteam szakmai támogatásával valósul meg. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

A színvonalas pályázatoknak és a nagy érdeklődésnek is köszönhetően a LAFARGE a következő pályázati ciklusát az ősszel teszi közzé a vállalat hivatalos Facebook-oldalán és a www.lafarge.hu honlapon.