A LAFARGE Közösségi Érték Programja harmadik éve nyújt egyedülálló lehetőséget a helyi közösségek életkörülményeit, összetartozását, együttműködését erősítő programok megvalósítására. Az idei pályázatra 2021. június 4-ig lehet jelentkezni a még idén (decemberig) megvalósuló projektekkel.

A LAFARGE Közösségi Érték Program fenntartható, fejlesztő célú közösségi projektek megvalósítását támogatja az oktatás és képességfejlesztés, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem, az infrastruktúrafejlesztés és a helyi közösségi élet előmozdítása terén. A program eddig összesen több mint 20 millió forint értékben járult hozzá 65 helyi projekt kivitelezéséhez 13 érintett településen.

A pályázatra olyan civil szervezetek, szociális szövetkezetek és nonprofit kkv-k jelentkezhetnek, amelyeknek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található. A pályázatokat 2021. június 4-ig lehet benyújtani. Az értékelés során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távon fennmaradó hatású tevékenységek. A támogatásban részesülő projekteket 2021. július 1. és december 15. között kell megvalósítani. A rendelkezésre álló 4 000 000 forintos keretből egy-egy projekttel elnyerhető összeg legfeljebb 500 000 forint. A pályázat lebonyolítását – a korábbi évekhez hasonlóan – az Effekteam Egyesület segíti.

A pályázat részletes feltételei itt találhatók: http://www.lafarge.hu/hir/palyazat-a-helyi-kozossegekert