A LAFARGE Közösségi Érték Program 2018 óta nyújt egyedülálló lehetőséget a helyi közösségek életkörülményeit, a helybéli lakosság összetartozását, együttműködését erősítő programok megvalósítására. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével meghirdetett aktuális pályázatra 2023. január 6-ig lehet jelentkezni a jövő év első felében megvalósuló projektekkel.

A LAFARGE Közösségi Érték Program célja a fenntartható, fejlesztő célú, a helyi közösségek igényeire alapuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő kezdeményezések támogatása az oktatás és képességfejlesztés, az egészségmegőrzés, a környezet- és klímavédelem, az infrastruktúra-fejlesztés és a helyi közösségi élet terén. A program keretében a társaság eddig közel 100 projektet támogatott 15 településen, összesen mintegy 30 millió forint értékben.

A támogatásra olyan civil szervezetek, szociális szövetkezetek és nonprofit kkv-k, valamint ezen szervezetek konzorciumai pályázhatnak, amelyeknek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található.

A most meghirdetett pályázatra legkésőbb 2023. január 6-ig lehet nevezni. A rendelkezésre álló 4 000 000 forintos keretből egy-egy projekttel elnyerhető összeg legfeljebb 500 000 forint. Az értékelés során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távon fennmaradó hatású tevékenységek. A döntésről a szervezetek kiértesítése 2023. február 10-ig várható. A projekteket legkésőbb 2023. július 31-ig kell megvalósítani, melyről a befejezést követő 30 napon belül egy online beszámolót szükséges kitölteni az elszámoláshoz.

A pályázat lebonyolítását ez alkalommal is az Effekteam Egyesület segíti. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

A pályázatról további információ itt található: https://www.lafarge.hu/hir/ismet-palyazatot-hirdetunk