Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek hirdetett környezetvédelmi témájú alkotásversenyt, „A Föld a barátom!” címmel. Négy kategóriában lehetett nevezni a kétkörös pályázatra, ahol már a részvételért is ajándék járt.

Az első körben az otthonukban, az iskolában, és a környezetükben fellelhető újrahasznosítható anyagokból alkottak a gyerekek a fenntarthatóság és a környezetvédelem témakörében. Közel 3100 gyerek vett részt a versenyen, és több mint 170 alkotás érkezett 6 megye (Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Hajdú-Bihar megye; Heves megye; Jász-Nagykun-Szolnok megye; Nógrád megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) összesen 80 intézményéből.

Minden pályázó óvodai csoport vagy iskolai osztály nagyértékű LEGO vagy DUPLO Playbox nyereményben részesült. Ezekből kellett a csapatoknak a második fordulóban szintén a környezetvédelem témakörében alkotniuk. A pályaműveket a LEGO vállalat és a Kárpátok Alapítvány munkatársaiból álló zsűri értékelte. Nehéz dolguk volt, hiszen a négy kategóriában benyújtott alkotások egytől egyig ötletesek és egyedülállóak voltak.

A díjazott alkotások a Kárpátok Alapítvány Facebook oldalán tekinthetőek meg.