A LAFARGE által 2018-ban indított Közösségi Érték Program immár ötödik alkalommal várja a pályázatokat a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében működő civil szervezetektől. A pályázati anyagokat 2021. január 8-ig lehet benyújtani. A céget a pályázat lebonyolításában az Effekteam Egyesület segíti.

A Lafarge célja az új ciklusban is változatlan: szeretettel várnak minden olyan kezdeményezést, amely a helyi közösségek életkörülményeit, a helybéli lakosság összetartozását, együttműködését erősítheti.

A Királyegyházi Cementgyár – a cég szellemiségének megfelelően – a fenntartható, fejlesztő célú közösségi tevékenységek megvalósulását kívánja támogatni. A pályázat kiírója olyan, a helyi közösségek igényeire alapuló építő programokat vár, amelyek a településen élők összetartozását, együttműködését erősítik. Továbbá kiemelt szempont, hogy a pályázat az alábbi tématerületek valamelyike mentén valósuljon meg:

  • oktatás, képességfejlesztés,
  • egészségmegőrzés,
  • környezetvédelem, klímavédelem,
  • helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése,
  • egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázatok értékelése során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távon fennmaradó hatású tevékenységek. A megvalósítani kívánt ötlet kapcsán elvárás, hogy az a helyi közösség tagjaival együtt kerül megtervezésre, valamint együtt gondoskodnak a projekt végrehajtásáról.

Pályázni tudnak olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) valamint szociális szövetkezetek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek:

  • önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek
  • bejegyzett székhelye és a tervezett projekt is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében van. (A pontos település lista a Pályázati felhívásban található.).

Jelentkezhetnek továbbá nonprofit kkv-k is. 

A rendelkezésre álló keret: 4 000 000 (négymillió) forint, az egy projekt által elnyerhető összeg legfeljebb 500 000 (ötszázezer) forint. A támogatást nyert projekteket 2021. február 1. és július 31.között kell megvalósítani.

A pályázat az Effekteam szakmai támogatásával valósul meg. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve az szakmai előbírálaton át a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

Pályázatot 2021. január 8-ig az online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani, a pályázati felhívásban szereplő jogi formáknak megfelelve, és a szükséges mellékletek csatolásával.

További információ a pályázatról: https://www.lafarge.hu/hir/palyazati-felhivas-helyi-szervezetknek