Az infokommunikációs infrastruktúra szolgáltató tizedik alkalommal hirdeti meg patinás seregszemléjét, melyre várja a digitalizációra és az innovatív megoldásokra fogékony nonprofit szervezetek jelentkezését a pályázati kiírás szerinti témakörökben (esélyegyenlőség, fenntarthatóság, egészségügy, oktatás). Idén a társaság tovább bővíti a lehetséges pályázó civil szervezetek körét azzal, hogy munkatársai körében is meghirdeti a pályázatot. Az Invitech-es kollégák így egy további díjra javasolhatnak a saját környezetükben működő, példaértékű közösségi tevékenységet folytató nonprofit szervezeteket. A pályaművek meghosszabbított beadási határideje 2020. január 30. A pályázatok lebonyolítását és az elbírálásokat negyedik alkalommal segíti az Effekteam.

Az Invitech 2010-ben azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív, a gyorsan változó piaci körülmények között is helytálló cégekre, illetve hogy teret és lehetőséget adjon a fejlődni képes vállalatoknak önmaguk megmutatására. 2016-ban az InnoMax Díj szellemisége megújult, középpontba állítva a közérdeket szolgáló innováció érvényesülését. Felismerve, hogy a korszerű eszközök és a naprakész tudás átadása elsősorban a nonprofit szervezetek esetében jelenthet komoly előrelépést. 2018-ban a pályázat már teljes egészében a civil szféra szereplőinek részvételére koncentrált. A legjobb projektötletek ismertségét pedig tovább növelte, hogy azokat az Invitech még az elbírálás időszakában közönségszavazásra is bocsájtotta.

Tavaly egy animációs lézerprojektor terve, egy kórházi szolgáltatásokat értékelő online felület, egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás, a társadalmi szolidaritás eszméjét népszerűsítő online játék, valamint a hátrányos helyzetűek társadalmi integrációját segítő vendéglátóhely projektje nyerte el az Invitech díját.

Az Invitech ezt a koncepciót viszi tovább 2019-ben is. A társaság ugyanakkor tovább bővíti a lehetséges pályázó civil szervezetek körét azzal, hogy munkatársai körében is meghirdeti a pályázatot. Az Invitech-es kollégák így egy további díjra, és az azzal járó támogatásra javasolhatnak saját környezetükben működő, példaértékű közösségi tevékenységet folytató nonprofit szervezeteket.

A pályáztatás során a hagyományoknak megfelelően ismét neves szakemberekből álló zsűri fogja kiválasztani a díjazásra leginkább érdemes pályaműveket, a négy díjazotton felül egy további nyertest a közönségszavazás fog eldönteni, az „Innomax Dolgozói Díj” nyertesét pedig az Invitech munkatársi közössége fogja szintén szavazás útján kiválasztani. A pozitív tapasztalatok alapján az Invitech továbbra is az Effekteam szakértő közreműködésére épít a pályáztatás gyakorlati lebonyolításában.

Az Innomax pályázatra november 7-től lehet jelentkezni, a pályaművek meghosszabbított beadási határideje 2020. január 30. A nyertes pályaműveket az Invitech március folyamán fogja kihirdetni. A nyertes projekteket 2020 áprilisa és decembere között kell megvalósítaniuk a civil szervezeteknek, amihez egyenként 500 ezer Ft támogatásban részesülnek.

A pályázati kiírás elérhető az Invitech honlapján: www.invitech.hu/innomax