Ismét megnyílt a lehetőség, hogy innovatív ötleteik megvalósításához anyagi és szakmai segítséget kapjanak a hazai civil szervezetek. Az infokommunikációs szolgáltató Invitech által meghirdetett – és az Effekteam szakmai közreműködésével lebonyolított – Innomax-díj pályázaton a fenntarthatóság, az oktatás, az egészség vagy a kultúra területén a digitalizáció révén fejlődni akaró közösségek nyerhetnek támogatást. A díjak odaítélésében a neves zsűri mellett komoly szerep jut a nagyközönségnek is. A shortlistes pályázatokra január 16-án éjfélig lehet szavazni az Invitech Innomax Facebook-oldalán.

Az Invitech által tizenkettedik alkalommal meghirdetett Innomax-díjra november 19-ig lehetett pályázni a fenntarthatóság, az oktatás, az egészség vagy a kultúra területén olyan projektötletekkel, amelyek innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználva, hasznos társadalmi célt szolgálnak. Az előző pályázati szakasz végén iskolások drónprogramozó oktatását, egy interaktív energia- és klímatudatossági szemléletformálási programot, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segítő applikációt, anyaotthonban élő gyermekek online oktatásban való részvételét, vagy éppen az ember és a természet jobb kapcsolatát elősegítő tudástár kialakítását is támogatták a szervezők.

A neves szakemberekből álló zsűri mellett a nagyközönségnek is komoly beleszólása van a díjazottak kiválasztásába. Az idei közönségszavazás január 16-án éjfélig tart az Invitech Innomax Facebook-oldalán, ahol a shortlistes projekteket bemutató posztokat lehet lájkolni. A voksolás nyertese az Innomax közönségdíjának birtokosává válik, míg minden más közönségszavazat beépül a végső értékelésbe. A nyertes projekteket idén március és december között kell megvalósítania a támogatott szervezeteknek.

A shortlistes pályázatokra itt lehet szavazni: https://www.facebook.com/innomax