Az Impact Hub Budapest idén is megszervezi a Social Impact Award-ot (SIA), ahol egyetemisták és fiatal szakemberek közössége társadalmi hatású vállalkozásokat indíthat útnak. Az online megnyitó eseményhez 2022. március 10-én 18 és 19 óra között ingyenesen lehet csatlakozni a budapesti Impact Hub Facebook-oldalán.

A Social Impact Award (SIA) a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában. A program egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy eljussanak egy formálódó ötlettől az ígéretes megvalósításig. Ehhez eszközöket és know-how-t vehetnek igénybe, illetve pénzügyi támogatást is nyerhetnek, hogy elindítsák saját impact vállalkozásukat.

A SIA nemzetközi ötletversenyre és pályázatra 2022. május 25-ig jelentkezhetnek 14-30 év közötti fiatalok innovatív, társadalmi hasznosságú ötleteikkel. A pályázat előtt, március közepétől május közepéig négy, a felkészítést segítő ingyenes workshopra kerül sor: március 17-én Ötlet Generálás Workshop, március 31-én Impact Lab Workshop, április 21-én Üzleti Modell Workshop és május 5-én Üzleti Tervezés Workshop. A finalisták közül 3 díjazott pénzügyi támogatást – 2 zsűridíj (fejenként 1500 EUR) és 1 közönségdíj (1000 EUR) – nyer, emellett a finalisták tíz hetes intenzív mentorálásban részesülnek, és további workshopokon vehetnek részt, ahol szakértői támogatást kapnak az ötletük véglegesítéséhez.

A Social Impact Award Kick-Off online megnyitó eseményéhez 2022. március 10-én, csütörtökön 18.00 és 19.00 óra között ingyenesen lehet csatlakozni a budapesti Impact Hub Facebook-oldalán. Az érdeklődők itt többet is megtudhatnak arról, hogyan segíthet számukra a program a saját impact projektjük elindításában, függetlenül attól, hogy mennyi tapasztalatuk van a témában, inspirálódhatnak hazai társadalmi vállalkozók sikertörténeteiből, illetve találkozhatnak másokkal, akiknek hasonlóak a céljaik.

További információ és jelentkezés:
https://hungary.socialimpactaward.net/
https://www.facebook.com/events/534637211149942/