Ötletgenerálás workshoppal indul a Social Impact Award 2021-es programja. A március 25-én 17 órakor kezdődő online eszmecserére olyan 14–30 év közötti fiatalokat várnak, akik szeretnének megoldást találni korunk valamely fenntarthatósági-, környezeti- vagy társadalmi problémájára. A legígéretesebb ötletek megálmodói segítséget kapnak ahhoz, hogy elképzelésükből sikeres társadalmi vállalkozás szülessen.

A nemzetközi szinten immár 9 éve sikeresen működő Social Impact Award (SIA) célja, hogy oktató-támogató tevékenységével segítse a jövő felelős fiataljait fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innovációs céljaik megvalósításában. A program résztvevői támogatást kaphatnak új társadalmi vállalkozási koncepciójuk kidolgozásához, fejleszthetik vállalkozói készségeiket, kapcsolatokat építhetnek egy nemzetközi vállalkozói és szakértői közösséggel, sőt a legígéretesebb ötletek megálmodói mentorálásban és kezdőtőkében is részesülhetnek. A program nemcsak a fiatalokat segíti abban, hogy sikeres társadalmi vállalkozást indíthassanak, de hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak megvalósításához is.

A Social Impact Award Hungary szervezője, az Impact Hub Budapest az idei ötletpályázat indításaként 4 online workshop-ot tart a következő témákban:

Az első, ötletgenerálás workshophoz március 25-én 17 órától lehet csatlakozni. A workshop résztvevői hozott vagy közösen kreált ötleteket dolgoznak ki, gondolnak át interaktív formában. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a következő linken lehet: https://zoom.us/…/tJMof-mpqDoqH9NKipb0M4jMQiEdADnRBirS

A SIA idei programjának keretében május 22-ig várják az ötletpályázatokat. A beérkezett projektek közül kiválasztott 8 csapat/ötlet július-augusztus folyamán inkubációt és mentorálást vehet igénybe. Szeptemberben szakmai zsűri és közönségszavazás dönt a 3 nyertesről, akik egyenként 1500 euró összegű támogatásban részesülnek ötletük megvalósításához.