A LAFARGE Cement Magyarország Kft. negyedik alakalommal hirdeti meg a LAFARGE Közösségi Érték Program pályázatát, melynek célja a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya helyi közösségeinek támogatása. A pályázatokat január 10-ig várjuk, a teljes folyamatot ezúttal is az Effekteam menedzseli.

A pályázati felhívás célja a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő és építő programok támogatása a következő fókuszterületeken:

  • oktatás, képességfejlesztés gyermekek, fiatalok és felnőttek számára, közösségi programokon keresztül;
  • egészségmegőrzés, egészséges életmód kialakítását célzó közösségi tevékenységek;
  • környezetvédelmi, ezen belül elsősorban a klímavédelemmel, körkörös gazdasággal, valamint víz és természet megőrzésével kapcsolatos közösségi programok;
  • a helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos kezdeményezések, beleértve a fenntartható építészet témájában született projekteket;
  • egyéb a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek. Jelentkezhetnek továbbá magántulajdonban lévő nonprofit KKV-k, és részt vehetnek szervezetek konzorciumai is.

Olyan programokat keresnek, ahol a megvalósítani kívánt ötlet kapcsán a helyi közösség tagjaival együtt végzett igényfelmérés történt, a projekt a helyi közösség tagjaival együtt kerül megtervezésre és megvalósításra, valamint együtt gondoskodnak a projekt fenntarthatóságáról.

A pályázat az Effekteam szakmai támogatásával valósul meg. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve az előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.

A szakmai elbírálás során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távú folyamatok részeként végzett, fennmaradó hatású tevékenységek az egyszeri, alkalmi rendezvényekhez képest.

A rendelkezésre álló keret: 4.000.000 Ft, az egy projekt által elnyerhető összeg legfeljebb 500.000 Ft.

A pályázati felhívással és benyújtással kapcsolatos kérdésekkel kérjük, forduljanak az Effekteam kapcsolattartójához az alábbi elérhetőségeken:

Csider Gyöngyvér
lafargetamogatas@effekteam.hu
+36 (1) 700-0020

Pályázni 2020. január 10-ig lehet, a pályázati információk elérhetők ezen az oldalon:
https://www.lafarge.hu/hir/fokuszban-az-osszetartozas-es-az-egyuttmukodes