A Vodafone Magyarország Alapítvány immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra idén olyan projektekkel lehet nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg a mindennapokat.

A pályázat lebonyolítását ez alkalommal is az Effekteam Egyesület segíti. Az idei témák reflektálnak a minket pillanatnyilag körülvevő legfontosabb kihívásokra, így az innovációs versenyen bárki részt vehet, aki ezekre reagálni tud egy már működő, de fejlesztendő projekttel vagy egy éppen bevezetés előtt álló digitális megoldással.

  • A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet nevezni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást, illetve az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára.
  • A Digitális Egészségügy kategóriábanolyan ötleteket várnak, amelyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban.
  • A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális projekteket fogadnak, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

A pályázatra február 11. és április 20. között várják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások – nonprofit szervezetek és startupok – jelentkezését. Az összdíjazás 15 millió forint, ami kiemelkedőnek számít ma Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között.

A Vodafone Digitális Díj zsűrijéhez digitális oktatási, egészségügyi és fenntarthatósági szakértők is csatlakoztak, így Dr. Solymár Károly Balázs (a zsűri elnöke; Digitalizációért Felelős Helyettes Államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium) és Dr. Orbán Anita (Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja, Vodafone Magyarország) mellett az idei évben Litkai Gergely, a Dumaszínház tulajdonosa és produkciós vezetője, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, Dr. Erdős Sándor, Digitális Kórházi Angyal, valamint Váczi Dorka, Digitális Oktatás Angyal fogja értékelni a beérkező projekteket.

A pályázattal kapcsolatos további információk és jelentkezési feltételek a következő linken érhetők el: https://www.vodafone.hu/vodafonerol/vodafone-a-tarsadalomert#digitalis_dij