Az egészséges táplálkozást, élelmezést szolgáló, társadalmi célú projektekkel lehetett indulni az Auchan Alapítvány legújabb pályázatán, amely az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével valósult meg. Az összesen 50 000 eurós alapítványi keretet hat hazai civil szervezet között osztották szét. Az elmúlt hat évben az Auchan Alapítvány eddig összesen 200 millió forinttal támogatta Magyarországon az előremutató társadalmi változást célzó kezdeményezéseket.

A rendelkezésre álló 50 000 euróból (mintegy 19 millió forintból) hat hazai szervezetnek ítélt meg támogatást az Auchan Alapítvány a beadott pályázati anyaguk alapján. A nyertesek között van a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, ami 36 tagszervezetet tömörít magába. Ők a cukorbeteg diétának megfelelő „Ízműves” élménykonyhát szeretnének felállítani a kapott támogatásból, és olyan főzőworkshopokat terveznek, ahol szakemberek segítségével tudnak ízletes fogásokat készíteni cukorbetegeknek. A Kortárs Építészeti Központ az általa létrehozott közösségi kertekben a környezettudatos élelmiszerfogyasztással kapcsolatos szemléletformálásra kapott alapítványi pénzt. A Kék Madár Alapítvány egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik. Ők Egyél jót – Legyél jól! projektükhöz kaptak támogatást, amivel integratív, közösségi főzést szeretnének meghonosítani a szekszárdi Auchan áruház vonzáskörzetében. A Mosolyvirág a debreceni nagycsaládosokat fogja össze. Most egy olyan projektjükkel pályáztak, amivel családjaik egészségesebben, változatosabban tudnak majd étkezni, és a rászorulók is megfelelő mennyiségű ételhez jutnak. A közös főzések keretet adnak a szociális érintkezéseknek, a tudás- és ismeretátadásnak is. A Motiváció Oktatási Egyesület saját tanodákat tart fenn, amelyekben hátrányos helyzetűek, főként gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatják motiválás és a társadalom érzékenyítése útján. Ezúttal azt a célt tűzték maguk elé, hogy a hozzájuk járó gyerekek megismerjék az egészséges táplálkozás pénztárcabarát változatát és tudatosítsák bennük, hogy étkezési szokásaik megváltoztatásával nem csak a saját egészségükért, de a klímaváltozás csökkentéséért is tehetnek. Emellett pályaválasztásukat is segítenék a városban működő Auchannal való együttműködéssel. A Szimbiózis Alapítvány Miskolcon működtet egy szociális farmot, ahol többek között kézműves sajtot és lekvárt készítenek. Ők a foglalkoztatás ezen formáját szeretnék népszerűsíteni fő termékükkel, ezért egy országos amatőr sajtverseny megrendezésére, sajtkészítő családi napra és workshopokra kértek és kaptak támogatást az Auchan Alapítványtól.

A pályázat az Effekteam szakmai támogatásával valósul meg. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a pályázat kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át, a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését is.