Az Auchan Alapítvány 50 000 euró összdíjazású pályázatot hirdetett magyarországi civil szervezetek részére az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével. Nevezni 2022. január 31-ig lehet olyan innovatív, hosszú távon fenntartható projektötletekkel, amelyek az egészséges táplálkozást, a megfelelő élelmezést segítik elő.

Az étkezés életünk egyik nélkülözhetetlen alapeleme és fontos tere a szociális érintkezésnek is illetve igazi közösségkovácsoló ereje van. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy legalább az alapvető élelmiszerekből senki se szenvedjen hiányt, de éppúgy fontos az is, hogy a helyes táplálkozás alapelveivel mind többen legyenek tisztában. Ezeknek a céloknak a megvalósítását kívánja támogatni az Auchan Alapítvány legújabb, 50 000 euró (kb. 18 millió forint) összdíjazású pályázata.

Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével meghirdetett pályázatra magyarországi civil szervezetek jelentkezhetnek olyan innovatív, hosszú távon fenntartható, mérhető és kiemelkedő társadalmi hatásokat generáló projektötletekkel, amelyek valamelyik hazai Auchan áruház vonzáskörzetében, azzal partnerségben valósulnak meg. Elsősorban olyan elképzeléseket várnak, amelyek az ismeretek és jó gyakorlatok átadását szolgálják, a társadalmi összetartozást, az emberek közötti kapcsolat- és közösségépítést ösztönzik, a nehéz helyzetben élőket, a társadalmi vagy gazdasági helyzetüknél fogva leginkább rászorulókat támogatják, illetve amelyek olyan értékeket is társítanak a jó minőségű és megfelelő mennyiségű élelmiszerhez való hozzáféréshez, mint az öröm, az identitás, a valahova tartozás érzése vagy maga a helyes étkezés.

A pályázatokat 2022. január 31-ig lehet benyújtani. Az elnyerhető támogatás pályázatonként legfeljebb 10 000 euró, és a megvalósításhoz 50% önerő szükséges. Az elnyert támogatási összegek kifizetésére 2022 áprilisában kerül sor. A projekteket 2022. május 1. és 2023. október 31. között kell megvalósítani.

További információ és részletes pályázati kiírás: https://www.auchan.hu/alapitvany