A gyerekek kreativitásának semmi sem szab határt! „A Föld a Barátom!” elnevezésű akció keretében a Kárpátok Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekek olyan alkotásait várja, amelyek környezet és természetvédelem témákban, a háztartásokban vagy a természetben fellelhető anyagokat használják fel. A résztvevő csoportok nagydoboz LEGO-t kapnak ajándékba, amelyből a második fordulóban közösen épített témáikkal versenyezhetnek. Közel 2500 gyerek részvételére számítanak, akik a LEGO Csoport támogatásának köszönhetően valamennyien egy szett játékot nyernek.

A legtöbb hátrányos helyzetű településen, településrészen működő óvoda, iskola kreatív eszköztára takarékossági okokból hiányos. A színes ceruza, ragasztó, tempera olló, és színes lapok a hátrányos helyzetű gyerekek háztartásaiban is kevésbé fellelhetőek. A Kárpátok Alapítvány ezért a fenntarthatóság jegyében olyan alkotásokat vár, melyek újrahasznosított anyagokból, azaz otthon vagy a természetben megtalálható anyagok, eszközök felhasználásával készülnek.

„A Föld a Barátom!” kreatív alkotópályázatra két körben várják a pályaműveket az Észak-Magyarországi (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád megyék) és Észak-Alföldi (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) régiók olyan oktatási intézményeitől, ahol hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak. A gyerekek óvodás kortól az általános iskola végéig, korcsoportonkénti kategóriákban pályázhatnak.

Az első körben 2021. május 15-ig várnak olyan alkotásokat, amelyek a háztartásokban fellelhető, az újrahasznosítás és a természet témaköréhez kapcsolódó eszközök, anyagok felhasználásával készülnek. Az első körben résztvevő valamennyi csoport LEGO vagy DUPLO Box-ot kap nyereményül. A második körben a kapott Box-okból alkotott építményekkel, témákkal lehet indulni. A 2021. október 30-ig beérkezett pályaműveket a gyerekek, illetve egy szakmai zsűri értékeli. A díjazottak mellett minden résztvevő egy LEGO vagy DUPLO játékot kap ajándékba.

Bővebb információ: www.karpatokalapitvany.hu/afoldabaratom