A Lafarge idén is meghirdette a Közösségi Érték Program pályázatot, amely immár harmadik éve nyújt egyedülálló lehetőséget a helyi közösségek életkörülményeit, a helybéli lakosság összetartozását, együttműködését erősítő projektek megvalósítására. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével lebonyolított pályázatra 2022. január 7-ig jelentkezhettek a helyi civil szervezetek.

A Lafarge 2018-ban indította útjára a régióban egyedülálló közösségi kezdeményezését, a Közösségi Érték Program pályázatot, mellyel – a cég szellemiségének megfelelően – a fenntartható, fejlesztő célú közösségi tevékenységeket kívánja ösztönözni. A program keretében a társaság eddig 80 projektet támogatott 13 településen, összesen mintegy 25 millió forint értékben.

A pályázat során kiemelt szempont, hogy a támogatásból olyan kezdeményezések valósuljanak meg, melyek célja az oktatás és képességfejlesztés, az egészségmegőrzés, a környezet- és klímavédelem, az infrastruktúra-fejlesztés vagy a helyi közösségi élet előmozdítása. A támogatásra civil szervezetek, szociális szövetkezetek és nonprofit kkv-k pályázhattak, amelyeknek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található.

A 2021 novemberében meghirdetett pályázatra 2022. január 7-ig lehetett jelentkezni, a beérkezett pályázatok elbírálása január végéig történik meg.

A rendelkezésre álló 4 000 000 forintos keretből egy-egy projekttel legfeljebb 500 000 forint nyerhető el. Az értékelés során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távon fennmaradó hatású tevékenységek. A pályázat lebonyolítását ez alkalommal is az Effekteam Egyesület segíti. A pályázati eredmények kihirdetése 2022 február közepéig várható.

További információ: www.palyazat.lafarge.hu